назад

При хипотрофия у децата и старческо изтощение

Пчелното млечице се използва и в козметиката за висококачествени помади. Благодарение на доказаниете си в практиката качества пчелното млечице и неговите свойства са обект на изследвания в много институти в света. Известно, е че в народната медицина се правят различни манипулации, свързани с употребата на пчелните продукти, и затова трябва да се следи официалната литература. Пчелните продукти получават висока оценка от медицинските специалисти като незаменима природна храна и профилактично средство. Пчелното млечице заема най високо място сред пчелните продукти и това е потвърдено в практиката. Често сред народа се смята, че това е продукт с чудотворна сила и затова цената му нараства много.Пчелното млечице се състои от полени, мед, слюнка на пчели-работнички.

Хипотрофия у децата и старческо изтощение – Характеризира се с хронично разтройство на храненето в резултат на количественото и качественото гладуване.Явява се най-често вследствие на прекарани заболявания, лоши битови условия. При децата се проявява с намалено тегло и ръст, намалена подкожна тлъстина и еластичност на кожата, понижена температура и др.
Пчелното млечице се приема през устата по 60 -120мг дневно, а дозата за деца по l от дозата за възрастни. При тежки случаи дневната доза може да се увеличи на 250мг. Курса на лечение е 30-60 дни, при нужда може да се увеличи до 3 месеца.