Анализ на мед за издаване на сертификат - какви показатели?

Публикувай отговор
hakama
Мнения: 40
Регистриран на: Сря Апр 01, 2009 1:56 pm

Анализ на мед за издаване на сертификат - какви показатели?

Мнение от hakama »

Искам да анализират меда ни и да издадат сертификат.
Кои са задължителните тестове, които трябва да присъстват в него?

Питах в две от големите държавни лаборатории - но не знаят. БАБХ също прехвърлиха топката към лаб-ята.

Ще се продава на вътрешния пазар.

Сещам се за ХМФ, киселинност, водно съдържание, захароза и инвертна захар(съотношение между глюкоза/фруктоза), друго не се сещам!? /говоря наизуст/
Надявам се да не надхърля 100лв. :?

ПП: Кой тест би дал яснота дали в меда е добавяна вода, захар, глюкоза и др (както и подхранване със захар по време на паша)? Искам да тествам един мед, вкъщи и след това в лаборатория.

Поздрави
Аватар
Todor.mitkov
Мнения: 7
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2012 7:09 am
Обратна връзка:

Re: Анализ на мед за издаване на сертификат - какви показате

Мнение от Todor.mitkov »

http://dox.bg/files/dw?a=10a9889136
Цените за изследванията като към тях добаваш и 20% ДДС за да излезе точна сметката :)

Като изследвам качеството на меда държа на водно съдържание, диастазна активност и ХМФ.
За добавяне на захар нямам представа кой тест ще ти свърши 100% работа. Звънни в лабораторията и ги питай жените да ти кажат какво що.
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Анализ на мед за издаване на сертификат - какви показате

Мнение от Dinko »

Публикувай отговор

Обратно към “Закон за пчеларството / Beekeeping law”