Здравейте!
Децата не желаят да консумират захаросан мед. Кой е най-ефикасният начин за втечняване на меда, без да се губят полезните му качества? ( Ние го правим на водна баня, на слаб огън, но дали е най-правилният метод?!) Как се определят най-просто тези 45 градуса, над които не трябва да се вдига температурата на загряване? Примерно...да можеш да си задържиш пръста във водата....
Как захаросаният мед да стане течен?
Модератор: Майка
Re: Как захаросаният мед да стане течен?
По принцип на водна баня е най-разпространеният метод за втечняване за в къщи, а температурата можеш да я следиш с едно евтино термометърче във водата.Viktoria5 написа:Здравейте!
Децата не желаят да консумират захаросан мед. Кой е най-ефикасният начин за втечняване на меда, без да се губят полезните му качества? ( Ние го правим на водна баня, на слаб огън, но дали е най-правилният метод?!) Как се определят най-просто тези 45 градуса, над които не трябва да се вдига температурата на загряване? Примерно...да можеш да си задържиш пръста във водата....
Re: Как захаросаният мед да стане течен?
Благодаря!
Re: Как захаросаният мед да стане течен?
Може и в фурната с термореле.Наглася се на 40 гр и се отваря капачката.Успех.
Re: Как захаросаният мед да стане течен?
Много е полезно карането на ски, това от личен опит мога да го кажа. Иначе докторите казват, че помага много при сърдечно-съдови заболявания. Който редовно кара ски няма да умре от инфаркт или инсулт!
Последно промяна от robobobo на Чет Дек 10, 2020 6:36 pm, променено общо 2 пъти.
Re: Как захаросаният мед да стане течен?
Не ми се е налагало до сега, ама в аптеките продават евтини термометри които не са живачни. Такива се ползват за измерване на температурата в хранителните магазини. Дори да се счупят не са вредни за здравето. Струват стотинки. Около 40 или 50ст.