ЛЮТЕНИЦА С МЕД

Модератор: Gojyto

Публикувай отговор
avliga
Мнения: 106
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 3:36 pm

ЛЮТЕНИЦА С МЕД

Мнение от avliga »

ЛЮТЕНИЦА С МЕД
Продукти: Един буркан от 0,800 мл, изварено доматено пюре, едно конфитюрено бурканче мед, около 250мл. олио,6 кг. изчистени от семето ,печени, белени и смлени пиперки, по желание печен белен патладжан, черен пипер, солна вкус, и магданоз по желание.
Забележка: Ако се слагат печени патладжани е добре, след като се избелят да се минат през приспособлението за доматен сок.така се отстраняват семената и твърдите влакна.
В широк разлат съд се смесват продуктите,и подправките без олиото.
Олиото се изпържва отделно с резенчета от ябълка.
Запърженото олио се сипва постепенно с бъркане върху сместа. Така приготвената лютеница се сипва в бурканчета и се стерилизира около 10-15 минути.
Става по-вкусна с меда отколкото със захар!
Може да се направи и по следния начин: В извареното пюре от домати се изсипват смлените чушки и патладжани, да поври! После се добавят подправките и меда на вкус!
Това правя аз, защото добрата домакиня почти никога не ползва излишно мерилки.Опита подсказва от кое колко трябва.
Публикувай отговор

Обратно към “Апикулинария / Apiculinary”