Свинско с ябълки и мед

Модератор: Gojyto

Публикувай отговор
avliga
Мнения: 106
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 3:36 pm

Свинско с ябълки и мед

Мнение от avliga »

Свинско с ябълки и мед
Продукти: 1,5 кг. Свинско филе/ цяло парче/, три супени лъжици олио, 200 мл. пилешки бульон,2 супени лъжици мед,200 мл. ябълков сок, кората на един лимон, 3 ябълки ,канела, сол.
Месото се измива, подсушава се, почиства се от ципите и излишната тлъстина и се завързва с конец, за да запази формата си. Запържва се добре от всички страни в олиото, сгорещено в голяма тенджера с дебело дъно. Съдът се дръпва от огъня. Прибавят сегорещият бульон,медът, канелата, ябълковият сок и тънко обелената ,нарязана на фини ивички лимонова кора. Добавя се и малко сол. Ястието се слага на на слаб огън , покрива се с капак и се задушаваоколо 1 час и 15 минути, като филето от време на време се обръща. Прибавят се обелените , почистените от семето и нарязани на осминки ябълки. Ястието се задушава още 15-20 минути . Филето се изважда и се освобождава от конеца. Нарязва се на тънки филийки , полива се със соса и се поднася с гарнитура от задушените ябълки.

Пчеларски вестник” бр. 45, 2005 г
Публикувай отговор

Обратно към “Апикулинария / Apiculinary”