Питане за меденото тесто с прашец ??

Information, articles and everything for bee pollen.
bosheto
Мнения: 23
Регистриран на: Съб Мар 04, 2006 7:23 pm
Местоположение: Karlovo
Обратна връзка:

Питане за меденото тесто с прашец ??

Мнение от bosheto »

ще има ефект ако в захарно меденото тесто за подхранване през пролетта добавям прашец съхраняван при добри условия придобит през предходната година.
коко
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Дек 03, 2004 1:47 pm
Местоположение: Пловдив

Re: питане

Мнение от коко »

bosheto написа:ще има ефект ако в захарно меденото тесто за подхранване през пролетта добавям прашец съхраняван при добри условия придобит през предходната година.
Изключителен.
bosheto
Мнения: 23
Регистриран на: Съб Мар 04, 2006 7:23 pm
Местоположение: Karlovo
Обратна връзка:

Мнение от bosheto »

Благодаря на Коко
Angel_A
Мнения: 77
Регистриран на: Чет Фев 05, 2009 8:10 pm
Местоположение: Пловдив

Re: питане

Мнение от Angel_A »

При по-голяма влажност мухлясва.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
nikoko
Мнения: 334
Регистриран на: Сря Апр 08, 2009 11:59 am
Местоположение: Пловдив, Коко
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от nikoko »

solaris60 написа:Прашеца напада ли го някакъв паразит? Някой ако знае да даде информация.
Пращецов молец, затова е необходимо да преседи 48-72часа в фризер или при ниска температура.
Аватар
gorooo49
Мнения: 105
Регистриран на: Нед Май 28, 2006 9:05 am
Местоположение: Пловдив Георги Георгиев
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от gorooo49 »

Хваща и молец.
milko_enev
Мнения: 55
Регистриран на: Пон Авг 17, 2009 6:00 pm
Местоположение: русе

Re: питане

Мнение от milko_enev »

gorooo49 написа:Хваща и молец.
а ако е вакумиран хваща ли ?
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от dimitarbonev »

Хваща. Те яйцата на молеца като ги има не мине ли през фризер ще го проядат.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
milko_enev
Мнения: 55
Регистриран на: Пон Авг 17, 2009 6:00 pm
Местоположение: русе

Re: питане

Мнение от milko_enev »

ако е добре вакумиран ларвата как ще це развива без кислород?
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от dimitarbonev »

пробвай и ще рабереш
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
stefan4
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Яну 31, 2007 7:58 pm

Re: питане

Мнение от stefan4 »

Пращецов молец, затова е необходимо да преседи 48-72часа в фризер или при ниска температура.[/

Има ли значение температурния диапазон например от - ... до -... колко или замразването не пречи на качествата му?
Благадарско на всички.
Angel_A
Мнения: 77
Регистриран на: Чет Фев 05, 2009 8:10 pm
Местоположение: Пловдив

Re: питане

Мнение от Angel_A »

Ако е добре изсушен няма никакви проблеми с влошаване на качествата му след прекарването му за 2-3 дни през фризер (-18 градуса). Успех.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
Medeniqt
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от Medeniqt »

Angel_A написа:Ако е добре изсушен няма никакви проблеми с влошаване на качествата му след прекарването му за 2-3 дни през фризер (-18 градуса). Успех.
Няма нужда да минава през фризери или някакви други глупости това е само за хора които нямат сушилни. Прашеца след като бъде изваден се пречиства и поставя в сушилня. Изсушава се добре, като се следи да не се пресуши и да стане твърд. След което е най-добре да бъде вакумиран. Но дори да не бъде вакумиран, ако е добре изсушен, пак ви гарантирам че за 1 година нищо няма да му стане, ако е вакумирам 2-3 години не мърда. А относно фризерите става да съхраниш пресен (не сушен) прашец, но щом го извадиш от фризера рано или късно пак е пълен с червеи докато при сушения червеи няма.
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
Аватар
gorooo49
Мнения: 105
Регистриран на: Нед Май 28, 2006 9:05 am
Местоположение: Пловдив Георги Георгиев
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от gorooo49 »

Medeniqt написа:
Angel_A написа:Ако е добре изсушен няма никакви проблеми с влошаване на качествата му след прекарването му за 2-3 дни през фризер (-18 градуса). Успех.
Няма нужда да минава през фризери или някакви други глупости това е само за хора които нямат сушилни. Прашеца след като бъде изваден се пречиства и поставя в сушилня. Изсушава се добре, като се следи да не се пресуши и да стане твърд. След което е най-добре да бъде вакумиран. Но дори да не бъде вакумиран, ако е добре изсушен, пак ви гарантирам че за 1 година нищо няма да му стане, ако е вакумирам 2-3 години не мърда. А относно фризерите става да съхраниш пресен (не сушен) прашец, но щом го извадиш от фризера рано или късно пак е пълен с червеи докато при сушения червеи няма.
Не съм на това мнение, че добре изсушен прашец молец не хваща, от личен опит го знам.
Medeniqt
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: питане

Мнение от Medeniqt »

Не съм на това мнение, че добре изсушен прашец молец не хваща, от личен опит го знам.[/quote]

Незнам как го сушите вие, но при мене след като съм го изсушил с моята машината за сушене на прашец нямам червей, Ако го сушите на слънче :D или със сешоара може и да има. Аз имам 250 кошера със дълбоки дъна за прашец вадя големи количества и не съм имал червей окакто го суша с машина за прашец. Случвало ми се да съхранявам продукция дълго време, без проблем цялата работа е в правилното сушене!
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Прашец / Bee Pollen”