Питане за меденото тесто с прашец ??
Питане за меденото тесто с прашец ??
ще има ефект ако в захарно меденото тесто за подхранване през пролетта добавям прашец съхраняван при добри условия придобит през предходната година.
Re: питане
Изключителен.bosheto написа:ще има ефект ако в захарно меденото тесто за подхранване през пролетта добавям прашец съхраняван при добри условия придобит през предходната година.
Re: питане
При по-голяма влажност мухлясва.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
-
- Мнения: 334
- Регистриран на: Сря Апр 08, 2009 11:59 am
- Местоположение: Пловдив, Коко
- Обратна връзка:
Re: питане
Пращецов молец, затова е необходимо да преседи 48-72часа в фризер или при ниска температура.solaris60 написа:Прашеца напада ли го някакъв паразит? Някой ако знае да даде информация.
-
- Мнения: 55
- Регистриран на: Пон Авг 17, 2009 6:00 pm
- Местоположение: русе
Re: питане
а ако е вакумиран хваща ли ?gorooo49 написа:Хваща и молец.
-
- Мнения: 1741
- Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: питане
Хваща. Те яйцата на молеца като ги има не мине ли през фризер ще го проядат.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
http://donboneti.mylivepage.ru/
-
- Мнения: 55
- Регистриран на: Пон Авг 17, 2009 6:00 pm
- Местоположение: русе
Re: питане
ако е добре вакумиран ларвата как ще це развива без кислород?
-
- Мнения: 1741
- Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: питане
пробвай и ще рабереш
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
http://donboneti.mylivepage.ru/
Re: питане
Пращецов молец, затова е необходимо да преседи 48-72часа в фризер или при ниска температура.[/
Има ли значение температурния диапазон например от - ... до -... колко или замразването не пречи на качествата му?
Благадарско на всички.
Има ли значение температурния диапазон например от - ... до -... колко или замразването не пречи на качествата му?
Благадарско на всички.
Re: питане
Ако е добре изсушен няма никакви проблеми с влошаване на качествата му след прекарването му за 2-3 дни през фризер (-18 градуса). Успех.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
-
- Мнения: 33
- Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: питане
Няма нужда да минава през фризери или някакви други глупости това е само за хора които нямат сушилни. Прашеца след като бъде изваден се пречиства и поставя в сушилня. Изсушава се добре, като се следи да не се пресуши и да стане твърд. След което е най-добре да бъде вакумиран. Но дори да не бъде вакумиран, ако е добре изсушен, пак ви гарантирам че за 1 година нищо няма да му стане, ако е вакумирам 2-3 години не мърда. А относно фризерите става да съхраниш пресен (не сушен) прашец, но щом го извадиш от фризера рано или късно пак е пълен с червеи докато при сушения червеи няма.Angel_A написа:Ако е добре изсушен няма никакви проблеми с влошаване на качествата му след прекарването му за 2-3 дни през фризер (-18 градуса). Успех.
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
- gorooo49
- Мнения: 105
- Регистриран на: Нед Май 28, 2006 9:05 am
- Местоположение: Пловдив Георги Георгиев
- Обратна връзка:
Re: питане
Не съм на това мнение, че добре изсушен прашец молец не хваща, от личен опит го знам.Medeniqt написа:Няма нужда да минава през фризери или някакви други глупости това е само за хора които нямат сушилни. Прашеца след като бъде изваден се пречиства и поставя в сушилня. Изсушава се добре, като се следи да не се пресуши и да стане твърд. След което е най-добре да бъде вакумиран. Но дори да не бъде вакумиран, ако е добре изсушен, пак ви гарантирам че за 1 година нищо няма да му стане, ако е вакумирам 2-3 години не мърда. А относно фризерите става да съхраниш пресен (не сушен) прашец, но щом го извадиш от фризера рано или късно пак е пълен с червеи докато при сушения червеи няма.Angel_A написа:Ако е добре изсушен няма никакви проблеми с влошаване на качествата му след прекарването му за 2-3 дни през фризер (-18 градуса). Успех.
-
- Мнения: 33
- Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
- Местоположение: Пловдив
- Обратна връзка:
Re: питане
Не съм на това мнение, че добре изсушен прашец молец не хваща, от личен опит го знам.[/quote]
Незнам как го сушите вие, но при мене след като съм го изсушил с моята машината за сушене на прашец нямам червей, Ако го сушите на слънче или със сешоара може и да има. Аз имам 250 кошера със дълбоки дъна за прашец вадя големи количества и не съм имал червей окакто го суша с машина за прашец. Случвало ми се да съхранявам продукция дълго време, без проблем цялата работа е в правилното сушене!
Незнам как го сушите вие, но при мене след като съм го изсушил с моята машината за сушене на прашец нямам червей, Ако го сушите на слънче или със сешоара може и да има. Аз имам 250 кошера със дълбоки дъна за прашец вадя големи количества и не съм имал червей окакто го суша с машина за прашец. Случвало ми се да съхранявам продукция дълго време, без проблем цялата работа е в правилното сушене!
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg