НЕКОРЕКТНИ ПЛАТЦИ

Модератор: toko652003

Публикувай отговор
apis1964
Мнения: 289
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 8:06 pm
Местоположение: гр.Габрово
Обратна връзка:

НЕКОРЕКТНИ ПЛАТЦИ

Мнение от apis1964 »

Уважаеми колеги ,нека всеки напише некоректните търговци ,които изкупуват пчелен мед и след това забравят да плащат,така ще се предпазим взаимно ,сигурно и те четат този форум.
Попаднах на такова предупреждение в един форум,не се ангажирам с него, но помествам адреса и всеки който иска да го види -заради това пускам този тема
http://www.dalavera.net/read.php?92,282704
:oops: :oops: :oops: :oops:
valvrv
Мнения: 492
Регистриран на: Чет Дек 15, 2005 9:05 am
Местоположение: Димитровград

Re: НЕКОРЕКТНИ ПЛАТЦИ

Мнение от valvrv »

apis1964 написа:Уважаеми колеги ,нека всеки напише некоректните търговци ,които изкупуват пчелен мед и след това забравят да плащат,така ще се предпазим взаимно ,сигурно и те четат този форум.
Попаднах на такова предупреждение в един форум,не се ангажирам с него, но помествам адреса и всеки който иска да го види -заради това пускам този тема
http://www.dalavera.net/read.php?92,282704
:oops: :oops: :oops: :oops:
то добре ама на гола дума не се вярва,поне да бяха описали случая и човек да си направи изводите
ФЕРАРИСТ
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 07, 2006 3:58 pm
Местоположение: Ямбол, Ст. Загора
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

ДАдохме на Сизиф през 2003 година 3 тона, общо 9 бяха взели от 4-5 колеги от Ямбол, уговорката беше за месец - макар че в договора нямаше срок, но пък и да има какво ли от това - и чак след близо 4 месеца, след много телефонни разговори, ходене до офиса им в СФ, и прочее разкатаване, само Ние успяхме да си получим парите, останалите след още 3-4 месеца, излязоха с номера че намерили антибиотици в едната пратка, и трябвало по дебел анализ, понеже от тая партида нашия дял беше най голям и решиха да ни блъфират явно че сме имали антибиотици, което значи че трябва да си платим пробата която е 600 евро, и да си пренесем 3 тона от Търговище до Ял на наши разноски, и лежаха на кълката че който и да е, ще предпочете да го даде на 1,50 отколкото да се разправя....ми видяха че имах нерви да търча, намекнах им че няма да стане ако е така, и се оказа че "антибиотиците" отидоха при втория с най - голям дял мед от нашата партида, който в крайна сметка им го даде за 1,40.....
Оттогава съм се зарекъл че гол и бос ще ходя, но на тия глисти нищо да не давам.......
drone
Мнения: 660
Регистриран на: Вто Фев 01, 2005 8:54 pm
Местоположение: Асеновград

Мнение от drone »

Добре ще е да си подготвите ваш вариант на договора , с разните срокове за плащане , неустойки на страните,отговорности при истински или измислен антибиотик със съотвентите копия на пробите, запечатани надлежно и т.н. Предупредете ги и им пратете копия да умуват. Въобще вържете си добре коня. Ако се ослушват явно искат да ви прекарат. Оттам нататък рискът си е ваш. Знам ,че пълен склад с мед в къщи е като камък на шията, ама празен склад и празен джоб е още по -зле.
коко
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Дек 03, 2004 1:47 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от коко »

ФЕРАРИСТ написа:ДАдохме на Сизиф през 2003 година 3 тона, общо 9 бяха взели от 4-5 колеги от Ямбол, уговорката беше за месец - макар че в договора нямаше срок, но пък и да има какво ли от това - и чак след близо 4 месеца, след много телефонни разговори, ходене до офиса им в СФ, и прочее разкатаване, само Ние успяхме да си получим парите, останалите след още 3-4 месеца, излязоха с номера че намерили антибиотици в едната пратка, и трябвало по дебел анализ, понеже от тая партида нашия дял беше най голям и решиха да ни блъфират явно че сме имали антибиотици, което значи че трябва да си платим пробата която е 600 евро, и да си пренесем 3 тона от Търговище до Ял на наши разноски, и лежаха на кълката че който и да е, ще предпочете да го даде на 1,50 отколкото да се разправя....ми видяха че имах нерви да търча, намекнах им че няма да стане ако е така, и се оказа че "антибиотиците" отидоха при втория с най - голям дял мед от нашата партида, който в крайна сметка им го даде за 1,40.....
Оттогава съм се зарекъл че гол и бос ще ходя, но на тия глисти нищо да не давам.......
А ВЧЕРА ИМАХА НАГЛОСТТА И ЦИНИЗМА ДА ИЗЛЯЗАТ И ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА
34038
Мнения: 245
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 4:53 pm
Местоположение: Полски Тръмбеш 5180

Мнение от 34038 »

[/quote]

А ВЧЕРА ИМАХА НАГЛОСТТА И ЦИНИЗМА ДА ИЗЛЯЗАТ И ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА[/quote]
Момчета,съберете силите за "ИЗГОНВАНЕ ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА".
В противен случай ще ни изтрепят поединично като въшки.
Подкрепям osata
Вярните пътища са най-къси!
DAN
Мнения: 427
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 2:14 pm
Местоположение: Русе

Мнение от DAN »

Така не става. Необходимо е всички пчелари да се обединят в една организация, без преработватели. Тогава само тя ще бъде лигитимна и ще може само тя да консултира и съдейства за иницииране на промени в номенклатурната база, защото ще представлява най-голямата част от пчеларите в България и ще може да го докаже с платен членски внос от всички нейни членове. Така тя ще има и нормативна и финансова сила да се бори и отстоява интересите на своите членове.
коко
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Дек 03, 2004 1:47 pm
Местоположение: Пловдив

Мнение от коко »

DAN написа:Така не става. Необходимо е всички пчелари да се обединят в една организация, без преработватели. Тогава само тя ще бъде лигитимна и ще може само тя да консултира и съдейства за иницииране на промени в номенклатурната база, защото ще представлява най-голямата част от пчеларите в България и ще може да го докаже с платен членски внос от всички нейни членове. Така тя ще има и нормативна и финансова сила да се бори и отстоява интересите на своите членове.
Да, май си на прав път, но с много "тръни" по него. Или нещо подобно. На запад производителите са затворили цикъла и са решили проблема. А и вече разделят меда на 2 вида - със и такъв без вторична преработка. Мисля ме разбираш. Трябва много реклама и... съответно пари. Сами ако не си помогнем - няма кой.
DAN
Мнения: 427
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 2:14 pm
Местоположение: Русе

Мнение от DAN »

Мисля, че има изход от ситуацията. Сега работя по въпроса за износ на мед директно от производители - членове на асоциацията, в която и аз членувам.
Ще ми е необходим и късмет разбира се!
Ако успея "печели цял народ" и ще има отново бум на хора, които желаят да се захванат с този занаят. Това което спъва отрасъла пчеларство е липса на реализация на готовата продукция.
Димкис
Мнения: 168
Регистриран на: Вто Фев 07, 2006 3:45 pm
Местоположение: Русе

Мнение от Димкис »

Колкото по вече хора се движат по този път толкова по бърже ще бъдат изчистени тръните.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения / Opinions”