назад към Блог


Кампания запознава децата с полезността на пчелите

Евродепутатът Мария Габриел и пчелари ще разказват на хлапетата за важността да опазим пчелите.

Повече познаване на полезността на пчелите и техният принос за живота на земята. Това е целта на новата кампания „Медена закуска“, която организира евродепутатът Мария Габриел.

Тя е подкрепена от българските пчелари и ще се осъществява в родните училища. Чрез инициативата децата ще бъдат стимулирани да консумират повече пчелни продукти и мед, съобщиха от пресофиса на евродепутата.

Кампанията е израз и на стремежа на Европейския парламент за обявяването на 20 май за Международен ден на пчелата с цел популяризиране на значимостта на медоносните пчели, пчеларството, здравословните хранителни навици и местните хранителни продукти.

Мария Габриел и пчелари от цялата страна ще представят пред учениците по интригуващ и достъпен начин ролята на пчелите за продоволствената сигурност и биоразнообразието, видовото разнообразие на български мед и пчелни продукти, как трябва да се грижим за опазването на пчелите.

Подготвени специално за кампанията бурканчета с пет различни вида мед, образователна кръстословица и информационни брошури са само част от любопитните елементи на кампанията.

Учениците ще видят натурални пчелни продукти и пчеларски инвентар, а за да бъде още по-реалистична представата им за света на пчелите ще имат възможност да облекат истински защитни пчеларски облекла.

Първата „Медена закуска“ ще се състои на 10 март в столичното 134 СУ „Димчо Дебелянов“ с участието на пчелари.

Източник Фермер.БГ