назад към Блог


Морган Фрийман превърна ранчото си в Мисисипи в убежище за пчели

Актьорът Морган Фрийман реши да направи важна стъпка, за да спаси популацията на пчелите на Земята. През годините броят на пчелите на планетата постоянно намалява – само за година в периода между 2015 до 2016 г. в САЩ са загинали 44% от пчелите.

Изследователите предупреждават, че днес в Съединените щати има по-малко пчели, отколкото през последните 50 години. Сривът се дължи главно на щетите, причинени от човека върху околна среда, защото пчелите имат много деликатна и чувствителна екосистема.

Фрийман ще даде своя принос за спасяването на пчелите. Той превърна ранчото си в щата Мисисипи от 500 000 кв.м в убежище за дивите пчели. Актьорът е засадил там различни видове дървета и цветя, като овошки, магнолия, детелина и лавандула, които са любими на пчелите.

Фриймън обяви новото си хоби – отглеждане на пчели в шоуто на Джими Кимъл. При работата си с пчелите, той не носи защитен костюм, защото твърди, че е намерил общ език с тях и никога няма да го ужилят. „Никога не слагам защитен костюм, когато отивам при пчелите. Те все още не са ме нападали, защото не се опитвам да вземам меда им или да им навредя. Просто ги храня. Мисля, че те разбират какво правя“, каза Фрийман.