Пролетно роене
Модератор: Scutellator
Re: Пролетно роене
Да не си роден на 6 октомври ?
Че защо да съм роден тогава, ако става въпрос за мен.Dinko написа:Да не си роден на 6 октомври ?
За теб става дума , тук друг неверник няма.
Добре, ще повярвам, но ми разясни как ще се получат тия 5-6 рояка, и що за рояци ще са те? А и говорим за някаква там хралупка.Dinko написа:За теб става дума , тук друг неверник няма.
Малки рояци са.
Писал съм , че нормалното развитие е 20-30%.
Все едно жена да роди 5-6 деца наведнъж и какво? Първото 1 кило, а другите........до 300 г. последното. Иди, че ги отглеждай. Загуба на време и средства.Dinko написа:Малки рояци са.
Едно ранно ройче май месец,две пити с пило две пити мед, две празни хубаво изградени пити , август месец роичето е на 2 магазина иска гаделичкане .Изпитана технология с една отводка от 100 лева никога не можеш да постигнеш това,маиките са калпави питите са покрити със стари пчели от 10 отводки 2 тръгват при роевете е обратно, роевата енергия е голям плюс само да знаеш как да я използваш .solaris60 написа:Това ми се струва малко невъзможно, като се има предвид етапите на развитие на пчелното семейство.Dinko написа:Хващаше по 5-6 рояка май месец, докато не загина.
solaris60 не ги чаткаш тез работи
Роевите майки са най хубави
Така си е- хич не ги чаткам аз тез работи. Затова все питам ли питам. Уча се. Къде повече, къде по малко. А що се отнася до майките, аз имам друго мнение по въпроса - коя е по добра и коя не.Dinko написа:solaris60 не ги чаткаш тез работи
Така- съгласен съм. Значи вземаме приблизително равно по сила семейство на роячето и му слагаме и на него две пити с пило, две пити с мед и две празни хубаво изградени пити. Август месец и това семейство е на два магазина. Семейството ще бъде от моя пчелин, а не купешко с прехвалена майка - иска гаделичкане.валко написа:Едно ранно ройче май месец,две пити с пило две пити мед, две празни хубаво изградени пити , август месец роичето е на 2 магазина иска гаделичкане .Изпитана технология с една отводка от 100 лева никога не можеш да постигнеш това,маиките са калпави питите са покрити със стари пчели от 10 отводки 2 тръгват при роевете е обратно, роевата енергия е голям плюс само да знаеш как да я използваш .solaris60 написа:Това ми се струва малко невъзможно, като се има предвид етапите на развитие на пчелното семейство.Dinko написа:Хващаше по 5-6 рояка май месец, докато не загина.
Solaris60: “ Добре, ще повярвам, но ми разясни как ще се получат тия 5-6 рояка, и що за рояци ще са те? А и говорим за някаква там хралупка.”
Dinko, не се напъвай.
Solaris60 няма да повярва дори и да го види с очите си, ако е неверник като онзи!
“Малки рояци са.
Писал съм , че нормалното развитие е 20-30%.”
Какво трябва да разбираме под: “нормалното развитие е 20-30%”
Dinko, не се напъвай.
Solaris60 няма да повярва дори и да го види с очите си, ако е неверник като онзи!
“Малки рояци са.
Писал съм , че нормалното развитие е 20-30%.”
Какво трябва да разбираме под: “нормалното развитие е 20-30%”
Това означаве че ако имаш 10 кошера напролет,
маже да направиш 12-13 да хванат главната паша.
Ако направиш повече, няма да са достатъчно силни за медосбора.
Това го пише в книгите , не съм го измислил аз.
маже да направиш 12-13 да хванат главната паша.
Ако направиш повече, няма да са достатъчно силни за медосбора.
Това го пише в книгите , не съм го измислил аз.
Благодаря Dinko! Разбрах какво си искал да кажеш.
Това ми се струва малко невъзможно, като се има предвид етапите на развитие на пчелното семейство.[/quote]
Едно ранно ройче май месец,две пити с пило две пити мед, две празни хубаво изградени пити , август месец роичето е на 2 магазина иска гаделичкане .Изпитана технология с една отводка от 100 лева никога не можеш да постигнеш това,маиките са калпави питите са покрити със стари пчели от 10 отводки 2 тръгват при роевете е обратно, роевата енергия е голям плюс само да знаеш как да я използваш .[/quote]
Така- съгласен съм. Значи вземаме приблизително равно по сила семейство на роячето и му слагаме и на него две пити с пило, две пити с мед и две празни хубаво изградени пити. Август месец и това семейство е на два магазина. Семейството ще бъде от моя пчелин, а не купешко с прехвалена майка - иска гаделичкане. [/quote]
Наистина не ги чуваш нещата,първо с роя правиш ново семеиство а ти засилваш някое твое което по това време щом ена 2-3 рамки е пълна скръб и няма смисъл да се мъчиш с него,никаде не съм споменал че маиките са купешки и прехвалени ,роеви са и са млади защото от хралупите излизат по 5-6 роя на година .Преди години се лъжех икупувах маики от къде ли не ловеч първомаи , всичките са сериино производство не стават ,око неги сменят пчелите същата година на зимата са мортос инкубаторни бебета само че преди бяха по 7 лева сега благодарение на програмите 18 , за сметка на това още по калпави ,тази година гледах на един колега новата стока от елитен маикопроизводител и ако не бяха точките не можеш ги различи от работничките.Второ роя има роява енергия чисти гради полира отглежда много по добре от изоставащото ти семеиство което няма как да тръгне като роя.
Едно ранно ройче май месец,две пити с пило две пити мед, две празни хубаво изградени пити , август месец роичето е на 2 магазина иска гаделичкане .Изпитана технология с една отводка от 100 лева никога не можеш да постигнеш това,маиките са калпави питите са покрити със стари пчели от 10 отводки 2 тръгват при роевете е обратно, роевата енергия е голям плюс само да знаеш как да я използваш .[/quote]
Така- съгласен съм. Значи вземаме приблизително равно по сила семейство на роячето и му слагаме и на него две пити с пило, две пити с мед и две празни хубаво изградени пити. Август месец и това семейство е на два магазина. Семейството ще бъде от моя пчелин, а не купешко с прехвалена майка - иска гаделичкане. [/quote]
Наистина не ги чуваш нещата,първо с роя правиш ново семеиство а ти засилваш някое твое което по това време щом ена 2-3 рамки е пълна скръб и няма смисъл да се мъчиш с него,никаде не съм споменал че маиките са купешки и прехвалени ,роеви са и са млади защото от хралупите излизат по 5-6 роя на година .Преди години се лъжех икупувах маики от къде ли не ловеч първомаи , всичките са сериино производство не стават ,око неги сменят пчелите същата година на зимата са мортос инкубаторни бебета само че преди бяха по 7 лева сега благодарение на програмите 18 , за сметка на това още по калпави ,тази година гледах на един колега новата стока от елитен маикопроизводител и ако не бяха точките не можеш ги различи от работничките.Второ роя има роява енергия чисти гради полира отглежда много по добре от изоставащото ти семеиство което няма как да тръгне като роя.
Май наистина не се чуваме.валко написа:Наистина не ги чуваш нещата,първо с роя правиш ново семеиство а ти засилваш някое твое което по това време щом ена 2-3 рамки е пълна скръб и няма смисъл да се мъчиш с него,никаде не съм споменал че маиките са купешки и прехвалени ,роеви са и са млади защото от хралупите излизат по 5-6 роя на година .Преди години се лъжех икупувах маики от къде ли не ловеч първомаи , всичките са сериино производство не стават ,око неги сменят пчелите същата година на зимата са мортос инкубаторни бебета само че преди бяха по 7 лева сега благодарение на програмите 18 , за сметка на това още по калпави ,тази година гледах на един колега новата стока от елитен маикопроизводител и ако не бяха точките не можеш ги различи от работничките.Второ роя има роява енергия чисти гради полира отглежда много по добре от изоставащото ти семеиство което няма как да тръгне като роя.
валко написа:никаде не съм споменал че маиките са купешки и прехвалени
Ето от тук останах с убеждението, че става дума за купешка майка.валко написа:Изпитана технология с една отводка от 100 лева никога не можеш да постигнеш това,маиките са калпави питите са покрити със стари пчели от 10 отводки 2 тръгват
Да, но ти засилваш някакво също пълна скръб ройче. Просто спорим хей така за да пълним форума с приказки. ОК-успех.валко написа: а ти засилваш някое твое което по това време щом ена 2-3 рамки е пълна скръб и няма смисъл да се мъчиш с него