Цена на пресния мед 2009
Re: Цена на пресния мед 2009
Aз говоря на масата да продава някои от семейството.То наеме6 ли работник и за тва,то няя смисал.Я искара6 неска 100 лв,я не.
Re: Цена на пресния мед 2009
колеги аз си продавам меда на БУЛ-МЕД обаче много бавят плащанията (отива по няколко месеца).Въпреки че цените за миналата година предложени от тях бяха сравнително добри това забавяне много много не ме устройва.Ако може дайте някакви координати на фирми,които след вземането на меда плащат веднага.А също ме интересува информацията за гърка (за тоя от Каолиново ли става въпрос) и ако може да ми дадете някакви координати.
Re: Цена на пресния мед 2009
Мелко ООД-Каолиново-Шумен 0889639253.
Аз го търсих миналата година, но така и не продадох на него, все отлагаше, а може би и Плевен да му е далеч...
Аз го търсих миналата година, но така и не продадох на него, все отлагаше, а може би и Плевен да му е далеч...
Re: Цена на пресния мед 2009
тел.на яни е0889584270 на виги мед 0888765222
Re: Цена на пресния мед 2009
Бул-Мед са ми6ки.Саседа му бавят парите с 5 месеца ве4е и му казаха 4е най-рано есента може да му ги преведат...На цена 3.80 и тва ако е цена....
Re: Цена на пресния мед 2009
Колеги, цената на едро май започва да пада, вече се обявява 3.50лв./кг. Има ли такава информация и при Вас? Аз вече вадя последния, но на тая цена...Миналата година като нямаше криза цената не беше много по-различна.
Re: Цена на пресния мед 2009
в добрич има 3 фирми които купуват на 3.80. яни за кориандър 3.90 трябва да изберем най коректния и там да продаваме .БУЛМЕД за мен не са такива бави плащането не дава нови тенекии.трябва здрави нерви за да му се довериш
Re: Цена на пресния мед 2009
Цените навсякъде са уеднаквени.Днес имаше обява в местния русенски вестник за изкупуване на мед-4.50 за чиста акация и 3.70 за билковия .Търговеца беше доста настоятелен и даже ми предложи за утре да мине да го вземе.Каза че взема проба и след 2 дни взема меда и плаща веднага.Миналата година само че октомври месец си продадх меда на същата цена на една разградска фирма ,като си мислех че много евтино съм го продала ,но явно и тази година ще е същата цената ,че може да падне и по-ниско.
Re: Цена на пресния мед 2009
4.50 за акацията според мен супер ниска цена.Като слу6ам колко са добовите 200 300 кг ..........
Re: Цена на пресния мед 2009
[quote="Gojyto"]4.50 за акацията според мен супер ниска цена.Като слу6ам колко са добовите 200 300 кг ..........[
То при вас на Черноморието и 10 лв са малко,ами защо ли си продавате меда на едро като има толкова курортисти...пък и знам,че добивите там неса толкова високи
То при вас на Черноморието и 10 лв са малко,ами защо ли си продавате меда на едро като има толкова курортисти...пък и знам,че добивите там неса толкова високи
-
- Мнения: 91
- Регистриран на: Съб Май 09, 2009 6:27 pm
- Местоположение: Русе 20 многокорпусни
- Обратна връзка:
Re: Цена на пресния мед 2009
Аз не мога да разбера как се съгласявате да продавате на 3.70 лв
Преди 20 години ,когато баща ми се занимаваше с пчелите , почти всичкия мед го продавахме на дребно за добра цена .
Сега също основно продавам на дребно , произвеждам малко мед с малко разходи за захар.
Гледах един документален филм за американските пчелари ( с всичките им лоши практики за размножаване на гнилеца - това няма да го коментирам ). Там пчеларите си го разфасоваха сами и си го продаваха по сергите .
Не е ли по изгодно да произведеш 2 пъти по-малко с по-малко разходи за захар и труд и да го продаваш на дребно на по-висока цена ?
Преди 20 години ,когато баща ми се занимаваше с пчелите , почти всичкия мед го продавахме на дребно за добра цена .
Сега също основно продавам на дребно , произвеждам малко мед с малко разходи за захар.
Гледах един документален филм за американските пчелари ( с всичките им лоши практики за размножаване на гнилеца - това няма да го коментирам ). Там пчеларите си го разфасоваха сами и си го продаваха по сергите .
Не е ли по изгодно да произведеш 2 пъти по-малко с по-малко разходи за захар и труд и да го продаваш на дребно на по-висока цена ?
Поклон пред всички пчели ,геройски загинали в борбата с лошите пчеларски практики !
Re: Цена на пресния мед 2009
Ама в Америка може да ядат повече мед но у нас акцента е върху ракията:). Всеки вари , пече купува и пие ракия а мед - само някой:( . трябва да си пре-дресираме пчелите да правят алкохолен мед - тога хич няма да търсим къде да продаваме:)
-
- Мнения: 91
- Регистриран на: Съб Май 09, 2009 6:27 pm
- Местоположение: Русе 20 многокорпусни
- Обратна връзка:
Re: Цена на пресния мед 2009
Аааа, това е много добра идея !
Аз бях навит за медовина , ама не знам как се прави
Аз бях навит за медовина , ама не знам как се прави
Поклон пред всички пчели ,геройски загинали в борбата с лошите пчеларски практики !
Re: Цена на пресния мед 2009
Малко не е по темата, но ми изпадна една рецепта за медовина (не съм я пробвал)
Приготвяне на медовина
Медовината е слабоалкохолно питие, приготвяно от мед, вода и различни ароматни подправки.
В 10 л мека вода се разтварят при бъркане 3,6 кг мед, загрява се до кипеие и се вари 1—2 часа, за да се унищожат съдържащите се в меда ензими. Горещият разтвор се прелива в чист закрит съд (буре) или емайлиран съд с плътно прилягащ капак (ако се налее в стъклена съд, той ще се спука), вместимостта на който трябва да е приблизително с 3—4 л по-голяма от количеството на приготвения разтвор. Прибавят се корите на 1—2 лимона, 2 г карамфил, 10—12 г канела и накрая 3—4 лъжици пресен мед за подкваса. На съда се прикрепя ферментационна тапа (фермента-тор) и разтворът се оставя да ферментира при обикновена температура (15—20°С). Приблизително след около 7—8 седмици медовината става прозрачна (избистря се) и тогава може да се прелее в стъклени дамаджани, които се пълнят догоре. Ферментационната тапа се оставя на втулката на дамзджанат а и след 3—4 месеца готовата медовина се пълни в бутилки.
Приготвяне на медовина
Медовината е слабоалкохолно питие, приготвяно от мед, вода и различни ароматни подправки.
В 10 л мека вода се разтварят при бъркане 3,6 кг мед, загрява се до кипеие и се вари 1—2 часа, за да се унищожат съдържащите се в меда ензими. Горещият разтвор се прелива в чист закрит съд (буре) или емайлиран съд с плътно прилягащ капак (ако се налее в стъклена съд, той ще се спука), вместимостта на който трябва да е приблизително с 3—4 л по-голяма от количеството на приготвения разтвор. Прибавят се корите на 1—2 лимона, 2 г карамфил, 10—12 г канела и накрая 3—4 лъжици пресен мед за подкваса. На съда се прикрепя ферментационна тапа (фермента-тор) и разтворът се оставя да ферментира при обикновена температура (15—20°С). Приблизително след около 7—8 седмици медовината става прозрачна (избистря се) и тогава може да се прелее в стъклени дамаджани, които се пълнят догоре. Ферментационната тапа се оставя на втулката на дамзджанат а и след 3—4 месеца готовата медовина се пълни в бутилки.
Най-големият ВРАГ на пчелите е ПЧЕЛАРЯ.
Re: Цена на пресния мед 2009
Колеги,искам да попитам за този купувач от Русе,за който казахте,че плаща веднага и взема меда след 2 дни,с проби.Та може ли да ми кажете някакъв номер? При нас фирма от Лозница дава 3.50 без проби,плаща веднага