пчеларство в германия

Модератор: Margarita Dikova

светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: пчеларство в германия

Мнение от светльо »

Не, проблема е точно в пенсиите - само, че има пенсии и на по 30 годишна възраст, както и има хора на по 70 години със свежо мислене.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
grand_pn
Мнения: 23
Регистриран на: Нед Ное 15, 2009 4:19 pm

Re: пчеларство в германия

Мнение от grand_pn »

Говорим за изнасяне на дейноста тъй като има шанс да си намеря работа там,като търся работа там не само заради парите а и заради самата държава.Предполагам няма нужда да пиша за плюсовете на държавата.
Моля тези които не са в темата да си направят тема за пенсионерите и да си пишат колкото си искат,помислете колко пенсионера участват във форума.Някак си не виждам пенсионер пред компютър как си прави регистрация и създава нова тема и да има те се броят на пръсти.
galin80
Мнения: 43
Регистриран на: Вто Мар 06, 2012 10:11 pm
Местоположение: Добрич

Re: пчеларство в германия

Мнение от galin80 »

Отделен е въпроса че едно от първите неща, които ще направи е да си смени майките (най-малкото колкото да не потъне от срам когато води посетители - там пчеларите не са свикнали пчелите да жилят - Бъкфаст или Карника сам може да прецени).

като прочетох това и в главата ми изкочи картина
малко спетнато селце /в германия/ пристигат стотина наши кошера с преживели 2000км транспорт добре раздразнени пчели, малии :shock: :shock: :shock: .Съобщение в новините"ИНВАЗИЯ НА ПЧЕЛИ УБИЙЦИ" умоляват се гражданите да се барикадират в домовете си до улавянето на последния нарушител :lol: :lol: :lol:

рр:това не е с цел да се присмивам на някого просто за добро настроение на всички реших да го споделя и да се посмеем заедно :D
Savovski
Мнения: 5
Регистриран на: Нед Фев 12, 2012 9:34 pm

Re: пчеларство в германия

Мнение от Savovski »

ПРивет колеги,споделям казаното от dimitar с кооперирането наистина има проблем и той е нашия манталитет.Казвам това от опит,с голям труд успяхме с един колега да убедим 5-6 наши колеги да направим пчеларска кооперация.Регистрирахме,узаконихме всичко и когато нещата опряха до създаване на дялов капитал нещата зациклиха,защото всеки трябваше да се бръкне и да даде пари,защото по-принцип е така,първо трябва да се даде и тогава да се взима.Ние българите не сме свикнали така,ако има как само да взимаме,без да рискуваме нищо,а това го няма никъде,затова ще има много да се чудим на ония от запада,че са по добре от нас.Това е
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: пчеларство в германия

Мнение от dimitarbonev »

Вие пак доста напред сте стигнали. В повечето случай нещата зациклят на още по-ранен етап
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
beer
Мнения: 7
Регистриран на: Пон Окт 12, 2015 1:39 pm

Re: пчеларство в германия

Мнение от beer »

За Германия и Австрия мисля, че трябва да има завършено някакво пчеларско образование с диплома, която да се признава там. То не като в БГ всеки да си прай кой каквото си поиска. Иначе ако някой отговаря на това условие, вероятността да бъде доста по-щастлив пчелар у немско, се повишава с няколко десетки пункта. :)

п.п данъците там цепят мрака, нямат нищо общо с 10%, но пък сигурно ти се връщат като публично потребление с по-чисти тротоари, хубави пътища и пр.
Търтолан
Мнения: 31
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 5:45 pm

Re: пчеларство в германия

Мнение от Търтолан »

п.п данъците там цепят мрака, нямат нищо общо с 10%, но пък сигурно ти се връщат като публично потребление с по-чисти тротоари, хубави пътища и пр.[/quote]

Данъците у нас са над 35% ......... , де да бяха 10......
Публикувай отговор

Обратно към “Пчеларството в Европейския съюз / The beekeeping in the European Union (EU)”