кристали "захар" по повърхността на меда

10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД

Модератор: Майка

Публикувай отговор
sf7878
Мнения: 14
Регистриран на: Чет Яну 08, 2009 4:23 pm
Местоположение: софия

кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от sf7878 »

здравейте отново.имам 1 буркан мед захаросан или "кристализарал" както го наричате тук,и повърхността му изглежда все едно е сипана захар отгоре,възможно ли е този мед да е "кръщаван" с повече зах.сироп?
syzi
Мнения: 289
Регистриран на: Нед Авг 03, 2008 3:27 pm
Местоположение: Русе, 280 бр. ДБ
Обратна връзка:

Re: кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от syzi »

щом е кристализирал е по-малко възможно да е менте.Според мен е по-вероятно това да е пяна или по друг начин казано- най-фините частици от примеси към меда като восък и др.
Shilo
Мнения: 115
Регистриран на: Съб Май 10, 2008 1:14 am
Местоположение: Плевен
Обратна връзка:

Re: кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от Shilo »

Точно така е. И при мен е имало подобни случаи.
sf7878
Мнения: 14
Регистриран на: Чет Яну 08, 2009 4:23 pm
Местоположение: софия

Re: кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от sf7878 »

ок,благодаря ,успокоихте ме :D
the_crow
Мнения: 13
Регистриран на: Сря Ное 26, 2008 10:49 am
Местоположение: Шумен

Re: кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от the_crow »

Всеки мед кристализира.....но при всеки мед кристалите са различно, някои става като масло, друг на по-едри кристали......а нормално е отгоре да излизат по-едрите и пяната
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от Dinko »

Пяната е като бяло сладко .
Страхотен вкус на карамел, плучава се при топене
на теникии някой път .
Ако се повиши температурата може би.
beer
Мнения: 7
Регистриран на: Пон Окт 12, 2015 1:39 pm

Re: кристали "захар" по повърхността на меда

Мнение от beer »

При мен винаги така се получава със слънчогледовия мед. Като кристализира в тенекиите, винаги има бяла пяна отгоре. Не знам какво е, НО СЪС СИГУРНОСТ НЕ Е ЗАХАР.

Моите предположения са, че са финни частици, както бе споменато малко по-горе и цветен прашец, който изплува най-отгоре и след като кристализира цялата тази "смес" има точно вид на захар, особено за предубеденото око, НО НЕ Е :)
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители на пчелни продукти / Apian merchandises users”