Левкимия, помощ?

10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД

Модератор: Майка

Публикувай отговор
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Левкимия, помощ?

Мнение от valyo »

Здравейте. Днес разбрахужасна вест - на един колега детето (11г.) лежи на системи и командно дишане от левкимия. В момента не успява да се пребори с злосторните процеси в нея.
Според вас има ли надежда от използването им приложими ли са изобщо пчелните продукти в случая?
Аз си помислих за млечице, когато махнат системите? При цялата деликатност на ситуацията не искам да нахалствам излишно и да говоря с колегата без да има поне едно сравнително компетентно мнение в подкрепа на използването на пчелни продукти и в частност на млечицето?
И аз му разбирам
Мнения: 60
Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 6:35 pm

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от И аз му разбирам »

колега незнам дали ще помоне млечицето но и аз съм на мнение че няма да навреди същото важи и за меда прати на личен адрес и тел ако е нужно и ще даря млечице и мед ако е нужно
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от valyo »

Благодаря колега. Много човешко от твоя страна да предложиш. Ще изчакам да манат системите и тогавае ще те потърся надявам се. Не за без пари разбира се.
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от dimitarbonev »

В случая е по-добре мнението да даде специалист. Левкимията все пак е онкологично заболяване и е напълно възможно пчелното млечице да навреди вместо да помогне. В литературата пише, че малките дози пчелно млечице ускоряват развитието на клетките включително и мутиралите, а големите дози забавят развитието. Прополиса е с антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Така че по-добре е специалист да си каже мнението за да не стане така вместо да помогнем да навредим повече.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
genata_fi
Мнения: 861
Регистриран на: Вто Май 20, 2008 10:20 am
Местоположение: София, Годеч - 7 ЛР, Евгени Филимонов
Обратна връзка:

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от genata_fi »

Да, наистина е много лоша тази новина, за който и да е, но за деца е много мъчно. Задължително трябва да се консултират със специалист. Макар че докторите отричат всякаква народна медицина, такива са си. Исках да помогна на едно момиченце с доста изгарания, като предложих вариант на мехлем с клей, рецепта описана във в-к Пчели, но хората ми отказаха, защото били предупредени от лекарите да не използват никакво самолечение, а знаете че клея има функцията да чисти мъртвите клетки и да стимулира изграждането на новите.
Medeniqt
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от Medeniqt »

Колеги, много лоша вест, но ще споделя и моя опит. Преди 2 месеца дядо-то на приятелката ми заболя от тази лоша болест. Остра левкемия, от тогава му давам всички пчелни продукти. Давам му всяка сутрин мед с пчелно млечице, и пчелен прашец с кисело мляко. Преди обед взима по 10 капки клеева тинктура. Чувства се добре, незнам колко му помага но параметрите му се подобриха значително и плавно се движат към нормалните за организма. Съвета ми е да се дават пчелни продукти в нормални граници. Според мен е логично да помагат, все пак тази болест поразява имунната система, а пчелните продукти се грижат добре за нея.
Рецепта:
1кг чист пчелен мед(най-добре пресен течен) с 10 гр. пчелно млечице добре смесени. Сутрин по една супена лъжица на гладно.
След това една супена лъжица пчелен прашец с кисело мляко. Приготвя се предходната вечер за сутринта като се сложи 1 чаена лъжица кисело мляко и 1 чаена лъжица прашец.
Най-накрая следобед 10 капки клеева тинктура 30%( но истинска не някакво менте) в около 80-100мл вода. се изпива.
Това правим ние за сега. В момента се опитвам да разворя клей в сребърна вода това е също много полезно.
Надявам се да съм помогнал на някой с моят опит.
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
novachkova
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Май 16, 2009 10:26 am
Местоположение: Стара Загора

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от novachkova »

Пчелните продукти биха помогнали във възстановителния период. Разбира се трябва да се внимава с мед- виж стойности на кръвна захар. Сега като пише колегата детето е в остър стадий- на командно дишане. За съжаление сега не можем да помогнем с пчелните продукти. Освен това има разлика при протичането и формата на болестта при възрастни и деца. При децата е много по- агресивно протичането.
rumeto
Мнения: 31
Регистриран на: Чет Авг 06, 2009 12:43 pm

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от rumeto »

Трябва много да се внимава при онкозаболяванията, всяко допълнително подхранване на организма може да стимулира тази гадост. За съжаление имам опит, не точно с левкимия, а с рак на белия дроб и на шийката на матката и разсейки на перитонеума и в двата случая загубихме борбата, онколозите бяха категорични да не се ползва нищо което да подсилва допълнително организма и особено да се внимава с витамини "В", така че аз бих внимавала много и не бих предприела нищо без консултация с лекуващите лекари особено при дете, където клетките за съжаление не само здравите растат много бързо. Успех в борбата и най-искрени пожелания за оздравяване на детенцето.
Medeniqt
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Левкимия, помощ?

Мнение от Medeniqt »

rumeto написа:Трябва много да се внимава при онкозаболяванията, всяко допълнително подхранване на организма може да стимулира тази гадост. За съжаление имам опит, не точно с левкимия, а с рак на белия дроб и на шийката на матката и разсейки на перитонеума и в двата случая загубихме борбата, онколозите бяха категорични да не се ползва нищо което да подсилва допълнително организма и особено да се внимава с витамини "В", така че аз бих внимавала много и не бих предприела нищо без консултация с лекуващите лекари особено при дете, където клетките за съжаление не само здравите растат много бързо. Успех в борбата и най-искрени пожелания за оздравяване на детенцето.
Така е но левкемията не е точно онкологично заболяване, а е болест на кръвта, някои хора и казват рак на кръвта, но левкемията има над 1000 разновидности. В случая на нашия дядо лекарите казаха да взима нещо за имунната система за да се пази от инфекции понеже нямал имунната система. Болеста му протичала като СПИН и най-важното нещо било да не се разболява от странични болести. Това ни съветваха докторите от хематологията в Пловдив. Те се грижат за болните от Левкемия. Левкемията не се лекува в онкологията до колкото съм запознат. Левкемия се лекува с химеотерапии и средства засилващи организма. Целта е постигане на нормални параметри на червени и бели кръвни телца.
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители на пчелни продукти / Apian merchandises users”