Кръгла маса "За пчелите и хората"

10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД

Модератор: Майка

Публикувай отговор
пламендимов
Мнения: 4
Регистриран на: Сря Май 04, 2011 2:54 pm

Кръгла маса "За пчелите и хората"

Мнение от пламендимов »

Уважаеми , пчелари,
Обръщаме се към Вас с покана за участие в кръгла маса на тема „За пчелите и хората”, организирана от Фондация Credo Bonum, която ще се проведе на 8 септември 2011г., четвъртък от 10:00 до 12:00 часа в галерия Credo Bonum на ул. Славянска 2, София.

Фондация Credo Bonum е неправителствена организация, основана през 2006г. от Цветелина Бориславова с цел да реализира проекти и инициативи в сферата на културата, екологията и социалните дейности, които водят до позитивна промяна в обществото и околната среда.

Кръглата маса „За пчелите и хората” е част от едноименната кампания, провеждана от фондация Credo Bonum с подкрепата на Фондация ЕкоОбщност и Фондация "Чарлз Стюарт Мот", с основна цел да запознае обществеността с тревожното явление на изчезване на пчелните семейства и да създаде диалог и консолидация на заинтересованите страни в решаването на проблема, засягащ пряко човешката жизнена среда.

За постигане на тази цел се провеждат серия от дейности, като мащабна комуникационна кампания, прожекция на документални филми по темата, специализирано проучване за степента на изчезване на пчелите в България, посещения на пчелини, засегнати от високи загуби на пчелни семейства и други. Резултатите от специализирано проучване за мащаба на загубите на пчели в България ще бъдат представени на кръглата маса, в която каним за участие представители на ресорните държавни институции, пчелари, ветеринари и други експерти по темата.

Дневният ред на кръглата маса включва прожекция на кратък репортажен филм за специализираното проучване за смъртността на пчелни семейства в България, представяне на изводите от проучването, последвано от изразяване на становище на представители на ресорните министерства, пчеларски обединения и други експерти, както и дискусия по темите и проблемите.

На финала на кръглата маса ще бъде обявено сформирането на работна група от експерти, която да предложи план от мерки за справяне с проблема за високата смъртност сред пчелите, съответно адресирани към пчеларите, държавните институции и към обществеността.
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители на пчелни продукти / Apian merchandises users”