МЕДЕНА ТОРТА

Модератор: Gojyto

Публикувай отговор
avliga
Мнения: 106
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 3:36 pm

МЕДЕНА ТОРТА

Мнение от avliga »

Продукти: 250 г. мед, 3 чаени чаши брашно, 2 яйца, 2 кафени чашки пудра захар, още 2 супени лъжици брашно, 150 г. орехи, 1 супена лъжица стафиди, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 чаена лъжичка канела, 1 чаена лъжичка счукан карамфил, 1 супена лъжица оцет.
За сироп: 1 л. вода, 2 чаши захар.
Начин на приготвяне: Брашното се размесва със затопления мед и останалите продукти, като оцетът се слага най-накрая и веднага се замесва тестото. Разделя се на две части и едната от тях се разстила в намазана тавичка, наръсва се със счуканите орехови ядки и стафидите, отгоре се разстила другата част от тестото, като по края се притиска с нож. Пече се в силна фурна. Опечената торта се изважда и след като изстине добре , се нарязва на форми. От водата и захарта се сварява сироп, с който се залива тортата. След това се похлупва и се оставя добре да поеме сиропа.
Публикувай отговор

Обратно към “Апикулинария / Apiculinary”