Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
Borko
Мнения: 29
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 10:54 am
Местоположение: София

Re: Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

Мнение от Borko »

Браво, Борито! Подкрепям напълно усилието ти за информиране на пчеларите! Виждам, че не малко хора са прочели темата, но никой не е отговорил... Чудесната ни национална черта "това мене не ме касае" се проявява и тук. Колеги, информирайте се, коментирайте - проблема за генно-модифицираните организми ще ни отнесе като лавина, неизбежно е. Но ако не реагираме като общество сега, ще се чудим откъде ни е дошло и то в много скоро време!
genata_fi
Мнения: 861
Регистриран на: Вто Май 20, 2008 10:20 am
Местоположение: София, Годеч - 7 ЛР, Евгени Филимонов
Обратна връзка:

Re: Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

Мнение от genata_fi »

Ами то вече е навлязло и в БГ, не можем го спря, това зависи много от правителството. След като самите земеделски производители казват, че нямат нужда от допълнително опрашване, защото този хибрид не изисква това. Тогава какво можем да направим, освен да напишем някакво писмо и да го изпратим където трябва, друго не можем да направим. Това е престъпление при положение, че има толкова много гладуващи по света, да засаждаш милиони декари с цел производство на био гориво. Това е мое мнение.
valaz
Мнения: 526
Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 9:48 pm
Местоположение: София

Re: Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

Мнение от valaz »

С въвеждането на ГМО сега намирам аналогия с вноса и разпространението на чужди породи пчели в България през миналия век, довело до метизация на пчелите и загуба на местната порода пчели. По-късно е се е разбрало, че това е грешна стъпка, но връщането назад е практически невъзможно.
stan
Мнения: 214
Регистриран на: Пет Фев 13, 2009 1:20 pm
Местоположение: Севлиево - 4 ЛР
Обратна връзка:

Re: Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

Мнение от stan »

Вече има 2579 подписали петицията.
Дано хване дикиш...
Демокрацията престава да съществува, когато вземате от тези който искат да работят и давате на тези който не искат.
Т. Джеферсън
славов
Мнения: 119
Регистриран на: Пон Яну 04, 2010 8:24 pm
Местоположение: нова загора

Re: Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

Мнение от славов »

навсякъде в пресата коментират ,че все повече кошери остават без пчели,но никои не признава причината,а тя е именно навлизането на генно модифицирани култури в България.Защо най-голямо количество пчели изчезват от кошерите в САЩ ,защото именно там се прилагат в най-голям процент такива култури.Време е правителствата на тия държави да разберат ,че тая политика е пагубна за бъдещето на планетата земя,въпреки печалбите към настоящия момент.
drone
Мнения: 660
Регистриран на: Вто Фев 01, 2005 8:54 pm
Местоположение: Асеновград

Re: Моля подкрепете! Всички сме заинтересовани.

Мнение от drone »

славов написа:навсякъде в пресата коментират ,че все повече кошери остават без пчели,но никои не признава причината,а тя е именно навлизането на генно модифицирани култури в България.Защо най-голямо количество пчели изчезват от кошерите в САЩ ,защото именно там се прилагат в най-голям процент такива култури.Време е правителствата на тия държави да разберат ,че тая политика е пагубна за бъдещето на планетата земя,въпреки печалбите към настоящия момент.
Проблема на правителствата за момента е да произведат повече земеделска продукция, за която има гарантиран пазар ,като царевица ,соя, слънчоглед, рапица, захарни тръстики и цвекла, пшеница. Те не достигат по света. Печалбите от такива стратегически суровини са не в тях самите, както знаете, а в техните производни.На едно правителство най-малко му дреме ,че някой си ще прояви недоволство за дейност, носеща сериозна печалба.Правителствата трябва да пълнят хазната и да изпълняват бюджет, а призивите за запазване на част от природата не носят печалби сега и веднага, а носят само главоболия и спорни дискусии. Правителството, което и да е било то, особено на свръхсила , ще предприеме мерки тогава, когато печалбата от една дейност ,стане по-малка от доказаните загуби от страничните явления на същата дейност. Едва тогава ще вземат мерки за миниминизиране на загубите, ако са възможни. Ако ли не, всички духаме супата , а правителствата казват, че са гледали интересите на мнозинстото от народа.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”