ЕК УВЕЛИЧАВА ЕВРОПЕЙСКАТА ПОМОЩ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
владо
Мнения: 80
Регистриран на: Вто Дек 29, 2009 6:20 pm

ЕК УВЕЛИЧАВА ЕВРОПЕЙСКАТА ПОМОЩ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Мнение от владо »

ЕК УВЕЛИЧАВА ЕВРОПЕЙСКАТА ПОМОЩ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Европейската комисия одобри националните програми на 27-те държави-членки за подобряване на производството и търговската реализация на пчелни продукти през периода 2011-2013 г. В сравнение с предходния период (2008-2010 г.), приносът на ЕС за финансиране на програмите нараства с близо 25 % - от 26 млн. на 32 млн. евро годишно, съобщава европейската информационна служба Рапид.
Всички държави-членки представиха на Европейската комисия своите национални програми в областта на пчеларството. Програмите са свързани с различни мерки: борба с вароатозата, рационализиране на пчелната паша, подпомагане на лаборатории, подновяване на пчелните семейства в пчелините, приложни научно-изследователски програми и техническа помощ. Всички 27 програми отговарят на условията за съфинансиране.
Доброто състояние на пчеларския сектор е от голямо значение, като се има предвид съществената роля на пчелите за опрашването на растенията. В продължение на вече няколко години секторът е изправен пред безпрецедентна смъртност на пчелите. Това не само влошава стопанското положение на пчеларите, но представлява и заплаха за биоразнообразието. Националните програми са понастоящем единственият наличен инструмент за частично компенсиране на загубата на пчели. Държавите-членки потвърдиха ползите от тези програми, а положителният ефект за пчеларския сектор от мерките, финансирани по националните програми, е масово признат и от пчеларите.
Данните за България показват, че броят на пчелните семейства е 4,415% от общия за ЕС или 617 420. За всяка от трите години от периода 2011-2013 г., ЕК предвижда съфинансиране от около 1.6 млн.евро до пълната сума от 3.6-3.8 млн.евро. Най-високата сума за националната програма за пчеларство се предвижда за 2012 г. в размер на 3 827 078 евро.


Дайте предложениа за новата програма,може и някой от управляващите да ги видят.
kristinobal
Мнения: 216
Регистриран на: Чет Фев 15, 2007 10:37 am

Re: ЕК УВЕЛИЧАВА ЕВРОПЕЙСКАТА ПОМОЩ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Мнение от kristinobal »

Лоша новина!

Ние простосмъртните нищо няма да вземем.


Как тогава ще се конкурираме с тези на запад?
ivan5555
Мнения: 224
Регистриран на: Вто Яну 13, 2009 7:26 pm

Re: ЕК УВЕЛИЧАВА ЕВРОПЕЙСКАТА ПОМОЩ ЗА ПЧЕЛАРСТВО

Мнение от ivan5555 »

има сметка колеги малко повече бягане но си струва 500лв да вземеш е по добре отколкото нищо. лошото е че трябва да спим пред РА . две години участвам взех кошери отводки лекарства майки - струва си .на този етап толкова
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”