Пчелар на годината в Нова Загора

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Пчелар на годината в Нова Загора

Мнение от Dinko »

Общинската администрация в Нова Загора връчи почетни грамоти и плакети на Пчеларя на годината Петко Пенев Белев, а титлата Почетен пчелар получи Георги Иванов Георгиев. Това стана по време на празника на сдружението ,,Пчелица НЗ 1901" за деня на пчеларя. По традиция той се чества, когато Българската православна църква почита паметта на свети Харалампи, християнския светец и лечител, закрилник на пчеларите.
photo_verybig_667378.jpg
Тази година празничните прояви по този повод продължават от 08.02-13.02. В тези дни членове на сдружението провеждат разговори и интервюта с представители на местния печат.

Празникът започна с откриването на базар на пчелни продукти, произведени от членовете на ОПС ,,Пчелица НЗ 1901" и продължи с конференция, открита от г-н Христов - председател на сдружението в Нова Загора. Гости на събитието бяха: Ганчо Ганчев председател на национална браншова организация на българския пчеларски съюз; Димо Димов - главен редактор на вестник ,,Пчела и кошер"; Костадин Костадинов - секретар на община Нова Загора; Веска Вълчева - началник отдел „КМПВ" и др.

На 12 февруари членове на ОПС ,,Пчелица НЗ 1901" ще посетят и националното пчеларско изложение ,,Плевен 2011".


http://dariknews.bg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”