До Министъра наземеделието и горите

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
Gojyto
Мнения: 859
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:08 pm
Местоположение: Бургас

Re: До Министъра наземеделието и горите

Мнение от Gojyto »

Дано стават и повече младите ,но на смешната ни държавка въобще не и пука за тях.Вместо да подпомогне сектора с някой лев ,сега ще даде на зърнарите 1.2 милиярда за да си купят новите S class.
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: До Министъра наземеделието и горите

Мнение от Dinko »

Вчера се чух с много колеги от бранша и ние не подкрепяме в момента, каквато и да е стачка или пък протест пред Министерството на земеделието и храните. Това каза за Агенция „Фокус” Манол Тодоров, председател на пчеларско сдружение „Странджански манов мед”. „В момента МЗХ работи много активно относно решаването на проблемите на пчеларите в България и по-специално министър Танева на БАТА АГРО 2015 година много ясно и точно каза: „Това, което браншът иска от нас, ние го обсъждаме и това, което е възможно да се направи, ще вземем такова решение”, обясни той. По думите му, тази година за първи път има компенсаторни плащания по мярка 214-та, която се отнася за биологичното пчеларство и обясни, че за тези, които са сертифицирани ще получат по 25 евро, а тези, които са в период на преход - по 35 евро.

Тодоров обясни, че дирекция „Животновъдство” към МЗХ организира в момента в няколко града на страната среща с ветеринарните специалисти с цел да се подобри производителската дейност. „По програма „de minimis” много е точно това, което министър Танева каза, че на малко по-късен етап ще се вземе решение каква да бъде субсидията и кога да се плати. Ние сме поставили точния брой на загиналите пчелни семейства през зимата и очакваме по някакъв начин да се реагира”, обясни той. Тодоров категорично заяви, че браншът не подкрепя и счита за прибързано към днешна дата да се излиза на какъвто и да е протест. „Разговарях със Съюза на българските пчелари, със Сдружението за биологично пчеларство, с Конфедерация на българските пчелари, което седалището е в Габрово,обадиха ми се много колеги, нямаме никаква нагласа към каквито и да е ефективни стачни действия”, категоричен е той. Според него, на по-късен етап може да се мисли за подобно нещо, но първо ще изчакат да видят как министерството ще реши тези проблеми, които са тупани от години. „Считам, че такава малка група, каквато се очаква да се появи пред МЗХ, няма да е ней-добрият вариант. Медиите ще го изтълкуват, че ние сме разделени. Аз и по-голямата част на колегите, които познавам, няма да участват”, заяви още Тодоров.

http://www.24chasa.bg/
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: До Министъра наземеделието и горите

Мнение от Dinko »

На времето имаше девиз:
"На всекиго според възможностите,
на всекиго според потребностите"

Тези пчелари с по-големи възможности, които са взели
компенсаторни плащания, трябва да предават на държавата по
20 кг мед от кошер :idea:

Мисля, че програмите с 1000 кошера са само на книга
за източване на средства.
petttto
Мнения: 7
Регистриран на: Нед Фев 08, 2015 4:29 pm

Re: До Министъра наземеделието и горите

Мнение от petttto »

Защо не му изпратите писмото по мейла______________________________
Български новини от деня
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”