Мисля,че е ясно изкараните майки са в друг кошер вече като отводка или ако щете като помощно сем. естествено че ще градят.Мисля,че този въпрос е неуместен за човек пчелар и производител на кошери.На мястото на двете рамки в старият кошер ще се сложат основи за градеж и следва обединяване.Целта ми е да избегна магазините които при 20р се очаква да са много тежки както при колегата със ЛР магазин.И да използвам част от плодника за магазин.Нали истинският лежак е това или греша!!!За това е тази ХР вертикална за да чувстват майката нали така.При вас е хоризонтална при мен вертикална предназначението е едно и също това е РАЗРАБОТКА НА ВОЕННИТЕ!!!

.А на снимките показвам,че този кошер освен за 2 сем на по 10р. може да се ползва и за отводки като естествено се ползват пд. със отвор от мрежа за по лесно обединяване и тн.нищо сложно или пък ново под слънцето или кодирано.Все пак ви благодаря за проведеният тест или шега и за въпросите уловки???

.Иначе кошерът е предназначен за 2-сем със по 10р.При вас ПД е фиксирана и разделя кошера на две отделения при мен е същото просто показвам,че със повече ПД този кошер може да се ползва и за отводки.И то не малко на брой.Дано да съм бил по ясен вече.Да сме здрави за другата година ще трябва да покажа и резултати.Мисля,че лежакът ще се окаже по удачен за моят район и се надявам да ми отпадне гимнастиката със ДБ магазините!!!