Оважаеми ,Господине с плюкалата бях ме до тук .От тук на татък трябва да извадим артилерията,това значи трябва да бъдем без компромисни към всеки един нарошител,или по точно ако трябва да го разтреляме на място.-Цитирам напрежение от 220 волта или ампераж по висок от допостимия.Докато няма един опечен или опържен няма да се оправим.dimitarbonev написа:Точно така. Едно време като деца си правихме плокала. Сега нещо подобно можеш да сложиш Някъде из форума имаше даже показани фишеци. Малко пчеларска тел и два три фишека. като изпуца от три страни, ще напълни гащите.
Незнаех дали може да се застраховат и каде .Ама съм си напатил от застраховки,защото когато дойде време за плащане си плащаме като попове. Апък като дойде време те да плащат ги чакаш и може и да не ти платят.За подвижно е още по добре ама каде ще търсим регулацията на полето незнам.ba4o_ivan1976 написа:С GPS мисля ще стане наи лесно и сигорно но не знам колко ще струва - защото като ти откраднат кошер GPS ще те отведе в крадеца и го пребиваш като мърша. Мисле че не трябва да са с устроиство всичките а да речем половината. - само че това ще помогне при кражба. Ачо ти зашо не ги застраховаш ако са в регулация ги застраховат миналата седмица говорих с 1ин застраховател за 100 кошера около 800лв като ще бъдиш обезпечен 150лв за кошер.
Точно за такова устройство имах в предвид .Използва се меден проводник /бобинажен/ с сечение ф0.30-0.40мм понеже е по чувствителен по -мек и по бавно корозира при влага.dimitarbonev написа:Имаше из форума една интересна дискусия за аларма за пчелин, но в момента е отишла в темата въпроси и отговори и е доста разхвърлена и трудно може да се проследи. Затова ще припомня за едно решение:
Купуваш едим GSM комуникатор от тук http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11901 http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=11911 или тук http://electronicsdesign-bg.com/?t=6&c=2 Устройството не се продава с телефон, така че преди да се поръча е добре да се набави телефон и съобразно с него да се поръча устройството. Другото е че трябва да се осигури захранване-акумулатор. Освен това има и проблем със зареждането на телефона. Със зарядно за автомобил не става. Ако имаш ток на пчелина нямаш проблем, но ако е с акумулатор трябва да се има предвид, колко време кара батерията на телефона и да се зарежда. Акумулатор автомобилен който захранва самото устройство кара 2 седници. Трябва да се направи ограбдане на пчелина с примерно пчеласка тел и ли друг тънък почти невидим проводник който са се включи към реле, което да задейства комуникатора.На няколко места се слагат комплект жакове за да може по-леснода се изключва при опит за преминаване. Ако се правят няколко кръга те трябва да се свържат последователно, или към отделни релета. Препоръчвам да се ползва реле, защото повечето модели нямат защита на входа. Цялото удоволствие струва- 60лв устройството, 20-30лв телефон втора ръка на който задължително трябва да се слижи нова батерия-10лв, акумулатор, жакове, тел релета или някъде около 200 и няколко лв.