Малки градчета в САЩ се обявяват за „пчелни градове“

Кой замърсява природата? Who make foul the nature?
Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Малки градчета в САЩ се обявяват за „пчелни градове“

Мнение от Dinko »

Карборо е малък град в Северна Каролина, който може ад разкаже доста за устойчивостта в градската среда. Градски ферми, кози вместо косачки и отличие за „живот без коли“ са само част от достойнствата му по отношение на опазването на околната среда. Но не за това става дума днес.

Карборо отдавна има политики, които целят да подпомагат и защитават опрашителите.
Като се започне от политиката за използване на най-безвредните препарати за борба с вредителите, приет през 1999 г., използването на местни растения в общинските програми за озеленяване до прилагането на парна машина за премахване на плевелите, за да се ограничи използването на химикали – градът е изминал дълъг път в посока опазване на природата и в частност на опрашителите. Това, което се случва в града, не е само въпрос на местна власт. Нещата опират и до хората там.

Резултатът от съвместните усилия е, че градът вече е обявен в официален „пчелен град“ – третият по рода си в страната (Ашвил в Северна Каролина и Талънт в Орегон вече имат такава титла). Наред със съществуващите усилия за защита на опрашителите планът на „пчелния град“, който е единодушно одобрен от Борда на градските общински съветници, ще включва програма за насърчаване на използването на местни и устойчиви растителни видове за отглеждане от местните жители, както и повишаване на осведомеността за устойчивите земеделски практики.

Както се отблеязва в уеб-страницата на „пчелните градове“ в САЩ, когато едно селище се включи в тази програма, това носи значителни потенциални икономически и обществени ползи. От насърчаване на микро-предприятията чрез подобряване на земеделското производство до увеличаване на местните пазари, всичко е катализатор за здравословна, силна и растяща икономика.

от GreenTech.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Екология / Ecology ”