Пет прости начина за спасяване на пчелите

Кой замърсява природата? Who make foul the nature?
Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1803
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Пет прости начина за спасяване на пчелите

Мнение от Dinko »

Засаждане на богати на полен дървета, храсти и цветя, оставяне на необработени пространства и по-рядко косене на ливадите са някои от действията, които биха подействали благотворно за спасяване на опрашващите насекоми, съветва британското министерство на околната среда

Британското правителство призова населението да използва пет прости и природосъобразни начина за опазване на опрашващите насекоми, предаде Франс прес.
Към тях принадлежат пчелите, чиято популация намалява по цялата планета.
Засаждане на богати на полен дървета, храсти и цветя, оставяне на необработени пространства и по-рядко косене на ливадите са някои от действията, които биха подействали благотворно за спасяване на опрашващите насекоми, съветва британското министерство на околната среда.
Нужно е също така насекомите да не бъдат смущавани в периодите, когато гнездят или зимуват.
Колкото до пестицидите, министерството съветва те да бъдат използвани по разумен и оптимален начин.
Тези пет препоръки към населението идват няколко месеца преди очакваният през есента план на правителството за опазване на опрашващите насекоми в национален мащаб.
През 2013 Великобритания се противопостави на забраната на Европейския съюз за използване на няколко вида неоникотиноиди, инсектициди, които са изключително вредни за пчелите.
Популацията на тези насекоми е в непрекъснат спад през последните петнайсет години, феноменът, известен като "Синдромът на разрушената пчелна колония (СРПК)", е с ежегоден ръст на смъртност около 30 % от 2007 г. Насам.
Във Великобритания има близо 1500 вида опрашващи насекоми.

Източник: БТА
Публикувай отговор

Обратно към “Екология / Ecology ”