захаросване на меда

Information, articles and everything for bee honey.
Публикувай отговор
ico_dok
Мнения: 162
Регистриран на: Пет Юли 31, 2009 11:39 am
Местоположение: Долни Дъбник

Re: захаросване на меда

Мнение от ico_dok »

Колега, не знам някой да е вадил друг мед освен от рапица тази година, а във форума се изписа поне тон мастило, че меда от рапица захаросва много бързо, такаче не се чуди.
Май някой вади мед от овошки през март :lol: :lol: :lol: но това е друга бира :?
ivandespotov
Мнения: 467
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 5:32 pm
Местоположение: Видин
Обратна връзка:

Re: захаросване на меда

Мнение от ivandespotov »

hannsa написа:меда е от овошки на 300 метра има над 70 а ряпицата е на от7-8 километра от пчелина а този от село е от цветята
Е колега, ти със сигурност изби рибата!!! Мед от "цветята"!!!
Hristo Kasabov
Мнения: 85
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 11:44 am

Re: захаросване на меда

Мнение от Hristo Kasabov »

Събирали са и от рапицата , нищо , че е била далеч . При мен е същото - като го извавих беше прозрачен , леко зелен , а след 5-6 дни кристализира и е бял - както писа един колега '' като свинска мас '' .
ivandespotov
Мнения: 467
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 5:32 pm
Местоположение: Видин
Обратна връзка:

Re: захаросване на меда

Мнение от ivandespotov »

hannsa написа:
Hristo Kasabov написа:Събирали са и от рапицата , нищо , че е била далеч . При мен е същото - като го извавих беше прозрачен , леко зелен , а след 5-6 дни кристализира и е бял - както писа един колега '' като свинска мас '' .
и моя е като свинска мас . благодаря колега затова питах. :) :wink:
Нали беше от цветята??? Саше!
ico_dok
Мнения: 162
Регистриран на: Пет Юли 31, 2009 11:39 am
Местоположение: Долни Дъбник

Re: захаросване на меда

Мнение от ico_dok »

kolobus написа:Пък за другия мед съм чувал,че е през април,не през март.През март започва цъфтежа ,кога да го изкарат. :lol: :lol: :lol:
Е да де, но един колега през февруари произвеждаше майки, а през март вадеше мед от череши :shock: :shock: :shock:
apis1964
Мнения: 289
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 8:06 pm
Местоположение: гр.Габрово
Обратна връзка:

Re: захаросване на меда

Мнение от apis1964 »

hannsa написа: абе много си ТАП Саше нали ПО-ГОРЕ съм писал че имам два пчелина и за тъпъците повтарям че имам в селото 28 кошера и 15 на полето от-кадето и белия мед и моля вече без тъпи коментари че ми писна от САШЕТА
Културните хора не обиждат!
ivandespotov
Мнения: 467
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 5:32 pm
Местоположение: Видин
Обратна връзка:

Re: захаросване на меда

Мнение от ivandespotov »

Момче, дръж се прилично или ще помоля админа да те банне! Имам предвит този ханза или незнам как си още.
IVO183

Re: захаросване на меда

Мнение от IVO183 »

НЯКОЙ ВАдел ли е мед от здравец? :roll: Наблюдавал съм че пчелите с охота посещават здравеца като е цъфнал по градините между блоковете в градовете. Смятам да сложа един кошер в таванската си стая на блока. Надявам се че няма да имат проблем с височината. Стаята се пада на 6-ти етаж. Лошото е че е северно изложение :( Благодаря предварително за мненията ви :mrgreen:

УСПЕХИ КОЛЕГИ. :D
IVO183

Re: захаросване на меда

Мнение от IVO183 »

Питам защото един колега ми продаде такъв мед и беше много хубав ама не ми сподели подробности около цялата технология около производството на този мед :shock:
TishoZZ
Мнения: 10
Регистриран на: Пон Ное 26, 2018 12:47 am

Re: захаросване на меда

Мнение от TishoZZ »

В подножието на Стара планина, в село Свидня, не далеч от София, се намира дом за възрастни хора Abendrot.bg, в който настанените намират грижа, внимание и добро настроение. Наред с ежедневните стандартни услуги, които получават възрастните и болни хора, включително и хората на инвалидни колички и тези с Алцхаймер и различни хронични заболявания, присъстващите се радват на чист въздух, медицинско наблюдение и добро настроение.
Публикувай отговор

Обратно към “Мед / Honey”