Лечение на изтощение и анемия с мед от пчели

Модератор: syzi

Публикувай отговор
pdp
Мнения: 54
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 10:09 pm
Местоположение: софия

Лечение на изтощение и анемия с мед от пчели

Мнение от pdp »

Взема се 1 супена лъжица изсушен и стрит полски хвощ, залива се с 1 чаена чаша гореща вода и се оставя да престои известно време. Запарката се прецежда, подслажда се с мед и се пие топла веднъж на ден.
Вземат се 50 г борови иглички и се варят с 1/4 л вода в продължение на 20 минути. Отварата се прецежда и се пие, подправена с лимонов сок и мед на вкус.
Вземат се 100 г изсушени плодчета от слез и се стриват на прах. Всеки ден се пие по 1/2 чаена лъжичка прах, разбъркан в 1 чаша прясно овче мляко заедно с 1 супена лъжица мед.
Една чаена чаша овесени ядки се залива с 1 л вода и се вари, докато изври 1/4 от водата. Течността се прецежда и се подслажда обилно с мед. Пие се по 1/2 чаена чаша 3-4 пъти дневно преди хранене. Средството е особено подходящо при нервно изтощение.
Смесват се 350 мл доброкачествено червено вино, 150 мл прясно изстискан сок от алое и 250 г майски мед. Добре разбърканата течност се налива в тъмна бутилка и се оставя да престои 5 дни при температура 5-8С. След това от нея се взема по 1 супена лъжица З пъти дневно половин час преди хранене.
Безсъние
- В 1 чаена чаша топла вода се разтваря 1 супена лъжица мед и се изпива половин час преди лягане.
- Вземат се пшенични трици и се накисват във вода. След това се смесват наполовина с мед. От сместа се взема 2 пъти дневно по 1 супена лъжица, като вторият път е преди лягане.
Из “Народна медицина”
Неврастения
- Всеки ден се приемат по 100-120 г многоцветен пчелен мед, като сутрин и вечер се вземат по 30 г, а на обед - 40-60 г. Вечер медът се приема половин час преди лягане, разтворен в 1 чаша хладка вода. Лечението продължава 1-2 месеца.
Депресия
- Взема се по 1/2 до 1 чаена лъжичка цветен прашец 3 пъти дневно половин час преди хранене. Два-три пъти дневно се взема по 1/2 чаена лъжичка смес от пчелно млечице и мед в съотношение 1:100. Сместа се задържа в устата до пълното й разтопяване.
Анемия
Взема се 1 супена лъжица мед от тъмните сортове (съдържа повече микроелементи) и се разтваря в 1 чаена чаша прясно мляко или прясно изцеден плодов сок. Пие се З пъти дневно. Лечението продължава 1 месец.
Счукват се на прах 20 г сушен корен от женшен и се смесват с 2,5 кг мед. Сместа се оставя да престои 1 седмица, като всеки ден се разбърква по 3-4 пъти. След това от нея се взема на върха на чаена лъжичка 2 пъти дневно.
Два-три пъти дневно се взема по 1/2 чаена лъжичка мед, смесен с пчелно млечице в съотношение 100:1. Сместа се държи в устата, докато се разтопи.
Смесват се равни количества изсушени листа от боровинки и ягоди. Две супени лъжици от сместа се заливат с 500 мл вряща вода. След 40 минути течността се прецежда. Пие се по 1 чаена чаша топла запарка, подсладена с мед на вкус, 3-4 пъти дневно. Средството помага при хиповитаминоза.
Вземат се 3 средно големи ябълки и се нарязват на парченца, без да се белят. Заливат се с 1 л вода и се варят 10 минути на слаб огън, след което се оставят да киснат около половин час. Течността се прецежда, подслажда се с мед на вкус и се пие като чай.
Публикувай отговор

Обратно към “Апитерапия / Apitherapy”