Медена торта с бишкоти

Модератор: Gojyto

Публикувай отговор
avliga
Мнения: 106
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 3:36 pm

Медена торта с бишкоти

Мнение от avliga »

Медена торта с бишкоти

Продукти : 400 г. Бишкоти, 6 супени лъжици мед, 1 чаена чаша вода.
За крема: 5 яйца ,250 г. Масло ,200г. Течен мед, 1 супена лъжица портокалов ликьор, 6 портокала.
Яйцата се разбиват на водна баня ,докато се сгъстят. Свалят се от огъня и се оставят да изстинат. Маслото се разбива с меда на гъста пяна и се прибавя към яйцата . Кремът се ароматизира с настърганата кора от половин портокал, портокаловият ликьор и сока от два портокала. Останалите 4 портокала се обелват и се нарязват на на кръгчета . бишкотите се потапят в сироп , сварен от меда и водата. Половината се нареждат във форма за торта и се покриват с половината от крема . нареждат се портокаловите кръгчета. Отгоре се слагат останалите бишкоти и се заливат с останалия крем . Тортата се оставя в хладилника , за да се стегне. Преди поднасянето може да се украси с портокали.
„ Пчеларски вестник” бр. 45, 2005 г.

Забележка: И двете рецепти, които давам, са изпробвани.
Публикувай отговор

Обратно към “Апикулинария / Apiculinary”