дълбоко дъно
Модератор: valvrv
-
- Обратна връзка:
Re: дълбоко дъно
Колега и защо са ти такива хранилки?
Много правилно казано колега.Напълно подкрепям това.При много кошери дори на 5 дена да даваш сироп е много трудоемко камоли през ден.narbu написа:макар че се отклоняваме от темата за дълбокото дъно тази хранилка е много добра колеги bars_i и ivandespotov при интезивно хранене пролет и есен вместо да се разсипваш всеки ден или през ден да храниш 100-200 семейства примерно храниш веднъж на 7 дни с две хранения им дава това което аз ще им дам за две-три седмици хранене хората гледат с максимално малък разход на време и услия да извършват дейностите по пчелите затова и себестойността на меда които получават е ниска за разлика от нашия
-
- Обратна връзка:
За 30 години пчелрстване съм стигнал до извода,че 30 литровите хранилки не са по добри от тези по 1 литър независимо от броя семейства.И никой не може да ме убеди в противното!
и аз смятам голямите хранилки не са подходящи за подбудително подхранванеivandespotov написа:За 30 години пчелрстване съм стигнал до извода,че 30 литровите хранилки не са по добри от тези по 1 литър независимо от броя семейства.И никой не може да ме убеди в противното!
-
- Обратна връзка:
Никаква вероятност да стане! Имам 3 такива горе на Балкана ще снимам и ще ти покажа . На по 3 и 4 корпуса.yuri написа:narbu направи ми впечатление, че всички части на кошера са без фалц или первази. Не знам до колко е удачно това. При мен излизат доста силни западни ветрове и вероятността да събирам корпуси по пчелина е доста голяма. Особено като са 4-5. Какво мислиш за това?
-
- Обратна връзка:
Нещо не свързват нещата -отварям темата ДЪЛБОКО ДЪНО и търся да прочета за него а тоооо хранилки??????
Това е защото не сме се научили да пишем в точно конкретните теми.
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
Ами дано се нау4им скоро.А някой пробвал ли е да храни през дълбокото дъно?
от 2004 година нямам изгнили дъна ,макар и от бор някои ,номера е да не стъпва направо на земята дъното .примерно 5мм летвички под дъната са достатъчни да мине въздух ако са върху тухли . тва за дълбокото и аз се чудя за кво е.стойка от винкел пак е лошо ,водата влиза между винкела и дървото и не може да се изпари
Ами дълбокото дъно го ползвам да храня през него,за6тото отгоре няма как( за двумай4ините).А ина4е и за събиране на пра6ец(вътре6ен пра6ецоуловител).А някой който минава от ДБ на МК е много удобно.В него влизат всякакви рамки.