дълбоко дъно

Information, articles, photos, plans and sizes for bee hives.

Модератор: valvrv

ivandespotov
Обратна връзка:

Re: дълбоко дъно

Мнение от ivandespotov »

Колега и защо са ти такива хранилки?
evil_dea

Мнение от evil_dea »

narbu написа:макар че се отклоняваме от темата за дълбокото дъно тази хранилка е много добра колеги bars_i и ivandespotov при интезивно хранене пролет и есен вместо да се разсипваш всеки ден или през ден да храниш 100-200 семейства примерно храниш веднъж на 7 дни с две хранения им дава това което аз ще им дам за две-три седмици хранене хората гледат с максимално малък разход на време и услия да извършват дейностите по пчелите затова и себестойността на меда които получават е ниска за разлика от нашия
hranene1.JPG
Много правилно казано колега.Напълно подкрепям това.При много кошери дори на 5 дена да даваш сироп е много трудоемко камоли през ден.
ivandespotov
Обратна връзка:

Мнение от ivandespotov »

За 30 години пчелрстване съм стигнал до извода,че 30 литровите хранилки не са по добри от тези по 1 литър независимо от броя семейства.И никой не може да ме убеди в противното!
garo

Мнение от garo »

ivandespotov написа:За 30 години пчелрстване съм стигнал до извода,че 30 литровите хранилки не са по добри от тези по 1 литър независимо от броя семейства.И никой не може да ме убеди в противното!
и аз смятам голямите хранилки не са подходящи за подбудително подхранване
nikoko
Обратна връзка:

Мнение от nikoko »

yuri написа:narbu направи ми впечатление, че всички части на кошера са без фалц или первази. Не знам до колко е удачно това. При мен излизат доста силни западни ветрове и вероятността да събирам корпуси по пчелина е доста голяма. Особено като са 4-5. Какво мислиш за това?
Никаква вероятност да стане! Имам 3 такива горе на Балкана ще снимам и ще ти покажа . На по 3 и 4 корпуса.
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

Нещо не свързват нещата -отварям темата ДЪЛБОКО ДЪНО и търся да прочета за него а тоооо хранилки??????
Аватар
Boro

Мнение от Boro »

Това е защото не сме се научили да пишем в точно конкретните теми.
Изображение Изображение
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
Gojyto

Мнение от Gojyto »

Ами дано се нау4им скоро.А някой пробвал ли е да храни през дълбокото дъно?
аааа35

Мнение от аааа35 »

от 2004 година нямам изгнили дъна ,макар и от бор някои ,номера е да не стъпва направо на земята дъното .примерно 5мм летвички под дъната са достатъчни да мине въздух ако са върху тухли . тва за дълбокото и аз се чудя за кво е.стойка от винкел пак е лошо ,водата влиза между винкела и дървото и не може да се изпари
Gojyto

Мнение от Gojyto »

Ами дълбокото дъно го ползвам да храня през него,за6тото отгоре няма как( за двумай4ините).А ина4е и за събиране на пра6ец(вътре6ен пра6ецоуловител).А някой който минава от ДБ на МК е много удобно.В него влизат всякакви рамки.
Публикувай отговор

Обратно към “Жилища на пчелите / Beehives”