Пчеларско облекло???

Модератор: toko652003

apis1964
Мнения: 289
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 8:06 pm
Местоположение: гр.Габрово
Обратна връзка:

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от apis1964 »

Колега ,вземи този скъсан костюм и ако ходиш на пчеларското изложение в Плевен и Лега са там ,върни им го пред посетителите без да се притесняваш.
Другият вариант пиши директно до централата на Лега в Италия,и опиши всички подробности
Успех!
GHoney
Мнения: 40
Регистриран на: Съб Окт 03, 2009 7:25 pm

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от GHoney »

Съгласен съм и с двама ви :) Попринцип не оставям нещата така. Самия аз имам бизнес, който градя години наред. Ако някъде се издъня, обръщам света, за да се извиня и да оставя добро впечатление. Костюма е вече преправен от майка ми...едва ли ще се скъса скоро. Но няма да пропусна да се представя на живо пред представителите на ЛЕГА на изложението. Решил съм да отида да разгледам.
валери
Мнения: 21
Регистриран на: Съб Май 01, 2010 10:21 pm
Местоположение: плевен 100бр фарар

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от валери »

най -добрите якета произведени в плевен
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
аааа35
Мнения: 201
Регистриран на: Съб Юли 12, 2008 10:23 am
Местоположение: разград

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от аааа35 »

абсолютно никой не мисли за пушачи вече,или друг вариант през почивките искам много лесно да си махна маската,просто да го метна назад,варианта при блузоните е супер ,но при целите гащеризони го няма този вариант.един дцип отпред и е решен проблема.а тез мрежи от тюл стават кат решетки от пушалката и от цигарите.а варианта мрежата да се метне върху шапката пак не става ,много пчели се мушкат в маската и се дразня да ме хапят по лицето най вече ,паспорта ми се сменя
Аватар
ba4o_ivan1976
Мнения: 633
Регистриран на: Сря Май 06, 2009 8:17 am
Местоположение: чилина
Обратна връзка:

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от ba4o_ivan1976 »

аааа35 написа:абсолютно никой не мисли за пушачи вече,или друг вариант през почивките искам много лесно да си махна маската,просто да го метна назад,варианта при блузоните е супер ,но при целите гащеризони го няма този вариант.един дцип отпред и е решен проблема.а тез мрежи от тюл стават кат решетки от пушалката и от цигарите.а варианта мрежата да се метне върху шапката пак не става ,много пчели се мушкат в маската и се дразня да ме хапят по лицето най вече ,паспорта ми се сменя
Има и такива гащеризони с цип и се мята булото на гърба!
http://ba4o.mylivepage.com/ Изборът, а не случайността определя съдбата на човек.
nikberk
Мнения: 148
Регистриран на: Пон Фев 27, 2006 11:57 am
Местоположение: Berkovitsa

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от nikberk »

валери написа:най -добрите якета произведени в плевен
А гащеризони правят ли? Дай адрес!
Hristo Kasabov
Мнения: 85
Регистриран на: Чет Мар 04, 2010 11:44 am

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от Hristo Kasabov »

Пчеларски център-южен Стара Загора- перфектни гащеризони , ръкавици- не съм ползвал , но съседа непр. ги хвали. Около75лв.
vila7
Мнения: 56
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 11:43 pm

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от vila7 »

панталони с подплата и яке с цип пак с подплата от втора употреда с жълт цвят- много съм доволна, защото не ме жилят през двата ката, пък и ефектът сауна е много полезен. :D Ползвам домакински ръкавици задължително, въпреки, че и през тях ме жилят някои. Булото ми само не е както трябва. А, да и задължително с гумени ботуши, за по- сигурно. Важнто е пчеларят да се чувства максимално защитен от евентуални ужилвания, за да работи спокойно.
ттитто
Мнения: 517
Регистриран на: Пон Сеп 05, 2005 11:35 am

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от ттитто »

При преглед на малко кошери можеш да си подбереш момента и да работиш по-внимателно. Когато обаче имаш голям пчелин, ще загубиш много по-малко, ако ги ядосаш отколкото, ако не ги провериш на време. Защитното облекло е необходимост, която осигурява спокойствие на пчеларя. Дали ще усетят потта под облеклото, или неспокойствието на незащитения пчелар, който очаква всеки момент да бъде закован - не се ли неутрализират нещата. Аз винаги работя напълно защитен, за да не ме питат на другия ден защо съм подут.

А относно темата: пари за було досега не съм дал. Намерих една по-голяма блуза, на чиято яка приших предварително направено було от чаршаф, стара сламена шапка и метална мрежа. Върши чудесна работа!
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от dimitarbonev »

Колеги,
Не е нужно да се правим на герои. Никой не е застрахован от алергичен шок. Наскоро колега пчелар, който никога не се е подувал от ужилване, почина от едно единствено ужилване. Много е рисковано да разчитаме само на "имунитета" си към пчелната отрова. Затова моя съвет лъм всички е да не се пренебрегва опасността и да се работи с предпазно облекло.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
Майка
Мнения: 672
Регистриран на: Вто Юни 12, 2007 12:31 pm

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от Майка »

Тия номера ги може всеки, само трябва да има паша.
На моя пчелин аз понякога ходя с було цял ден без да ги отварям. Какво означава това? Когато има паша голямата част от пчелите се ангажират в събиране на нектар. Тогава е изострен инстинкта им за събиране. Когато няма паша пчелите се преориентират към защита на гнездото. Само от това ми е ясно има ли принос в момента или няма.

Миналата седмица един колега така реши, че може да ходи без було на пчелина ми, каза, че понеже минава зад кошерите няма страшно и че той така цял ден е работил без було на неговия и беше наказан заради това. :wink:
Половин час преди това на 3-4 метра зад кошерите ме налитаха на рояци да жилят.
rumeto
Мнения: 31
Регистриран на: Чет Авг 06, 2009 12:43 pm

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от rumeto »

Честно казано аз си мисля, че няма начин да не натиснеш някоя, да не ядосаш друга при прегледа и да те жилне, колкото и да си екипиран. Но който го е страх от мечка да не ходи в гората. :lol: На мен опита ми с това варира от около преди 20 години, помагах на дядката и той нещо ги ядоса и мен една ме издебна да си сваля маската и ме ухапа по лицето и стана.... страшно, то не бяха компреси, лекарства и какво ли не близо месец след това и дядката бог да го прости, ми забрани да се въртя покрай кошерите изобщо. Преди около 4-5- години се наложи да започна да помагам на мама за пчелите, влизах екипирана със гащиризони, маски, ръкавици точно като космонавт и ако случайно някоя ме нацелеше пак ставаше страшно- отоци, хапчета и това около около година-две. Сега, когато се налага да ги гледам сама не ползвам ръкавици, само блузон с маска и задължително бял по широк панталон, че те не си падат по секси дрешки :lol: Случва се да ме ужилят по ръцете почти не получавам оток, но при последния преглед се престараха :D и бързо пийнах 50 мл ракийка и една таблетка от лекарството си и така хубаво си поспах :), мисля че никой наистина не е застрахован от алергични реакции и излишното геройство е глупаво. Забелязала съм, че когато не съм си изкъпала косата и се запотя под маската, парфюма ми ги влудява и около главата ми има един рояк:). Затова първо душ и никаква козметика и те са спокойни и аз съм спокойна.
medar1967
Мнения: 304
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 10:31 am
Местоположение: Белоградчик

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от medar1967 »

комбинацията ракийка плюс медикаменти никак не е добра.....особено когато става дума за лекарства подтискащи алергични реакции на организма....някой път може да стане страшна катализа с нежелани последици.... :oops:
Medeniqt
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 4:15 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от Medeniqt »

GHoney написа:Тази година си купих костюм на Лега -Италия . Много съм разочарован. Докато ми го продадат кореспонденцията чрез мейли вървеше отлично. Като го взех и се разпра почти целия крачол и то не от шева, а самия плат...все едно е съдран на нещо, писах им 2 писма, никакъв отговор. Няма как да обясня, но сам си знам, че облякох костюма 2 пъти. Беше и по-голям като размер...по никакъв начин не съм допринесъл за проблема. От скоро се занимаваме с пчеларство, имаме да купуваме тепърва много неща...мислих си че залагам на качеството, но сгреших и няма да повторя!
Направо немога да повярвам на това което прочетох. Фирмата Лега произвежда страхотни неща. И умът ми не побира как са допуснали да стане такъв гав. Аз като тяхен дистрибутор за Пловдив веднага бих ти го сменил ако го беше купил от мен. Макар, че специално за тяхните костюми не купувам защото са много голяма цифра 150лв. За тези пари 2 перфектни костюма от Темел Петек или Логар си взимаш. Аз лично имам 5 бр. такива на пчелина и съм стращно доволен и работниците също. Вече не помня последното ми ужилване при работа кога е било!
Магазини за мед,пчелни продукти и инвентар
Пловдив
Адрес ул. Ибър №28, ул. Ангел Кънчев №2
Тел: 0899 452 850, 032/ 957 292, 032/ 627 530
Сайт: http://www.hoseyni.com
http://www.ivanka-hoseyni.hit.bg
berija
Мнения: 90
Регистриран на: Пет Май 28, 2010 7:38 pm

Re: Пчеларско облекло???

Мнение от berija »

Medeniqt написа:
GHoney написа:Тази година си купих костюм на Лега -Италия . Много съм разочарован. Докато ми го продадат кореспонденцията чрез мейли вървеше отлично. Като го взех и се разпра почти целия крачол и то не от шева, а самия плат...все едно е съдран на нещо, писах им 2 писма, никакъв отговор. Няма как да обясня, но сам си знам, че облякох костюма 2 пъти. Беше и по-голям като размер...по никакъв начин не съм допринесъл за проблема. От скоро се занимаваме с пчеларство, имаме да купуваме тепърва много неща...мислих си че залагам на качеството, но сгреших и няма да повторя!
Направо немога да повярвам на това което прочетох. Фирмата Лега произвежда страхотни неща. И умът ми не побира как са допуснали да стане такъв гав. Аз като тяхен дистрибутор за Пловдив веднага бих ти го сменил ако го беше купил от мен. Макар, че специално за тяхните костюми не купувам защото са много голяма цифра 150лв. За тези пари 2 перфектни костюма от Темел Петек или Логар си взимаш. Аз лично имам 5 бр. такива на пчелина и съм стращно доволен и работниците също. Вече не помня последното ми ужилване при работа кога е било!
Колега ти като техен дистрибутор защо не помогнеш в кореспонденцията м-у двете страни :?: В подобни моменти се ГУБЯТ или ПЕЧЕЛЯТ клиенти :idea:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Пчеларски инвентар и постройки / Bee inventory and buildings”