ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОШЕРИ
Модератор: valvrv
- ba4o_ivan1976
- Обратна връзка:
Re: ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА КОШЕРИ
Много добре изглеждат -поздравления!!!
http://ba4o.mylivepage.com/ Изборът, а не случайността определя съдбата на човек.
Ами колеги и аз бях писал че си взех от него кошери и след първата зима трябваше половината да се хвърлят а някои от вас се чудеха че какво толкова им е станало за една зима и незнайно защо мненията ми потънаха в дън земя,сега вече след година и половина ползване всичките ги бракувах и си взех други кошери.Надявам се никои да не поръчва от този некадърник ТРИФОН БАНЕВ защото после ще си скубе косите като мен,зарко и още много други.
Ами ,колеги!
Как да не съжалявам и аз.Съжалявам за това ,че съм дърводелец и произвеждам сам кошерите си,а никой от вас не поиска да даде поръчка за да остане доволен.Как да не се нервирам на вашите емоции,като те произхождат от вашето мнение и желание.Като Ви посочи майстор някоя по-висока цена ,непременно се отказвате.Но не Ви идва на ум,че това е продиктувано от реални и основателни причини.Кошер за 60 лв.
Аз произвеждам всички кошери като за себе си.Има търговска мисъл.Но качеството е безпрекословно.То е причината ,която продава моята продукция.Произвеждам корпусите на сглобка зъб и нут.Видии ползвам не да ги скрепям.Те се поставят на специалните за тях места.Кошерите са безфалцови.За това не се преговаря.Боята оставям на собственика,защото има много капризи и желания в тази посока.Кошерите се произвеждат по стандарт посочен от собстеника.Относно дървения материал го купувам от склад за това.Дървесината е наистина сурова.Но практиката ми и познанията ми в тази област, позволяват да повиша качеството и.
Очаквам въпроси от това естество.Но практически изводи не поднасям.Дано съм направил впечатление.
Как да не съжалявам и аз.Съжалявам за това ,че съм дърводелец и произвеждам сам кошерите си,а никой от вас не поиска да даде поръчка за да остане доволен.Как да не се нервирам на вашите емоции,като те произхождат от вашето мнение и желание.Като Ви посочи майстор някоя по-висока цена ,непременно се отказвате.Но не Ви идва на ум,че това е продиктувано от реални и основателни причини.Кошер за 60 лв.
Аз произвеждам всички кошери като за себе си.Има търговска мисъл.Но качеството е безпрекословно.То е причината ,която продава моята продукция.Произвеждам корпусите на сглобка зъб и нут.Видии ползвам не да ги скрепям.Те се поставят на специалните за тях места.Кошерите са безфалцови.За това не се преговаря.Боята оставям на собственика,защото има много капризи и желания в тази посока.Кошерите се произвеждат по стандарт посочен от собстеника.Относно дървения материал го купувам от склад за това.Дървесината е наистина сурова.Но практиката ми и познанията ми в тази област, позволяват да повиша качеството и.
Очаквам въпроси от това естество.Но практически изводи не поднасям.Дано съм направил впечатление.
Нали не искате да кажете че ги произвеждате от мокар материал?
Колега ,kolobus искам да попитам само колко е максималната ширина на дъската използвана за сковаване на корпуса на кошера ДБ?А за сглобката и другото шапка свалям.
(Търся си дърводелец ,но съм доста взискателен.)Поздрави!
(Търся си дърводелец ,но съм доста взискателен.)Поздрави!
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Искате да кажете дебелината нали?
Виж колега дебелината е 33мм на оригинален ДБ.Но аз съм произвеждал и със задна стена 40мм.Няма пречка за промяна.Но това изисква ресурс.Много малко са колегите ,които оценят по достойнство ДБ.Това е защото не разбират самия кошер.
Материала е суров, не е мокър.Той така се предоставя от фирмите дърводобивни.Но и дори и да е сух има вероятност от промяна на размерите .Все пак всеки дърводелец си има своите тайни.Важно е да има резултат.Той най-вече трябва да удовлетворява Вас-потребителите.
Всяко нещо си има начин.
Виж колега дебелината е 33мм на оригинален ДБ.Но аз съм произвеждал и със задна стена 40мм.Няма пречка за промяна.Но това изисква ресурс.Много малко са колегите ,които оценят по достойнство ДБ.Това е защото не разбират самия кошер.
Материала е суров, не е мокър.Той така се предоставя от фирмите дърводобивни.Но и дори и да е сух има вероятност от промяна на размерите .Все пак всеки дърводелец си има своите тайни.Важно е да има резултат.Той най-вече трябва да удовлетворява Вас-потребителите.
Всяко нещо си има начин.
Зуница видях че си сложил обява че търсиш дърводелец но си много взискателен,мисля си дали ще мога да бъда полен с нещо.
-
Предполагам че е искала да каже точно това, което е казала. Всички много добре знаем че по-широките дъски се нацепват на по-тясни и след това се лепят за да има по-малко измятане (а не като някои ИДИОТИ дето правят корпуси от цяла дъска). Как да комбинират дъските и колко широки да ги оставят го знаят дърводелците , но много малко го прилагат, пък да прилагат немски стандарт (още по-тясни) в това отношение - хаха-хаха .kolobus написа:Искате да кажете дебелината нали?
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Здравейте,
Жокер-Списание "Пчеларство" брой 2 от 1994г. статия "Стандартизация на кошери и кошерен инвентар" от Ст.ас. Иванка Желязкова.Стандарти БДС7762-74 и БДС2276-82.На колегите изработващи кошери тези стандарти ще са безкрайно полезни.Повярвайте ми в статията няма глупости.
Не мога да препечатам стандарта и най-достъпен е в тоя източник.
Успех на създателите на пчелни къщи!
Жокер-Списание "Пчеларство" брой 2 от 1994г. статия "Стандартизация на кошери и кошерен инвентар" от Ст.ас. Иванка Желязкова.Стандарти БДС7762-74 и БДС2276-82.На колегите изработващи кошери тези стандарти ще са безкрайно полезни.Повярвайте ми в статията няма глупости.
Може ли да качите тази статия от списание "Пчеларство" брой 2 от 1994г. статия "Стандартизация на кошери и кошерен инвентар" от Ст.ас. Иванка Желязкова.зуница написа:Здравейте,
Не знам доколко е законно да разпространявам чужда интелектуална собственост.Затова и се ограничих само с показване на източника.Предполагам, че библиотеките разполагат със списание "Пчеларство".
http://www.bds-bg.org/search/index.php? ... A%F0%F1%E8
Пише отменени , но искат пари за тях.Иди ги разбери.
http://www.bds-bg.org/search/index.php? ... A%F0%F1%E8
Пише отменени , но искат пари за тях.Иди ги разбери.
Колегата Колобус,няма да качи снимки на кошерите ,които произвежда.Причината е ,че те съдържат елементи ,които конкуренцията не трябва да вижда.Но, който иска да получи кошер от него може спокойно да си поръча.Само потребител може да иска това от мен .Но и това ще стане на лична среща.
Може и ще помогна на всеки със съвет.Колкото до колеги-дърводелци,
приемам от тях лична среща за уточняване на подробности,относно производството.Все пак трябва да има и приятелски отношения относно въпроса.Те са задължителни.
Поздрави от мен.
Може и ще помогна на всеки със съвет.Колкото до колеги-дърводелци,
приемам от тях лична среща за уточняване на подробности,относно производството.Все пак трябва да има и приятелски отношения относно въпроса.Те са задължителни.
Поздрави от мен.
-
- Обратна връзка:
Цеко, Колобус е мъж.Цеко Сифоня написа:Дали колобуса е жена -не мога да споря ,а за това колега дали дъските ще се нацепят ...може и няма гаранция-трудна е тая дърводелската-има и леви и десни дъски.-така си мисля.
Е,приятелю Цеко.За да видиш се плаща.За да получиш също.Става въпрос само за качеството на изработка.То е неизменно при мен.Иначе конструкцията е като всички други.А за подобренията не може и да става въпрос.Те не са за всеобщо ползване.Нали споделих.Трябва да има и лична и приятелска среща.Но, ако искаш да питаш нещо за да разбереш ,питай.Аз сам предложих да бъда в услуга на колеги относно изработката.И някои детайли може да обсъдим.
Така се постига необходимото качество за нашите клиенти колегите от бранша.
Става въпрос за стандартните модели кошери.
Така се постига необходимото качество за нашите клиенти колегите от бранша.
Става въпрос за стандартните модели кошери.
NASA споделя как са направени совалките ,ти за един кошер ли ?