Различни видове мед в една разфасовка
Различни видове мед в една разфасовка
Първо искам да се извиня на автора на снимката, свалих я без спомен някъде от нета. Въпроса ми е как може да се разфасоват няколко вида мед в един съд. Мое мнение е ,че това се прави поетапно, напр. пълни се буркана 1/2 с определен вид и се поставя хоризонтално докато се захароса. Така той заема половината от буркана отвесно. После се допълва с друг вид. Вашето мнение какво е, споделете опит. Целта ми е некомерсиална макар, че и това време ще дойде. Искам да изненадам роднини в Испания с такива букети като армаган за новогодишните празници.
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
Re: Различни видове мед в една разфасовка
За пръв път виждам такова нещо.
Ако аз трябва ба го направя ще подходя по следния начин:
Ако е от два вида мед -първо се сипва половин буркан с мед и се поставя легнал във фризера. След това доливаш с другия мед и пак във фризера.
Ако аз трябва ба го направя ще подходя по следния начин:
Ако е от два вида мед -първо се сипва половин буркан с мед и се поставя легнал във фризера. След това доливаш с другия мед и пак във фризера.
За да стигнеш, където искаш - трябва първо да тръгнеш !
Re: Различни видове мед в една разфасовка
А като излезе от фризера и се стопли?!
Май захаросването е по-правилно?
Май захаросването е по-правилно?
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
-
- Мнения: 18
- Регистриран на: Пон Ное 14, 2011 12:38 pm
Re: Различни видове мед в една разфасовка
Boro-"Мое мнение е ,че това се прави поетапно, напр. пълни се буркана 1/2 с определен вид и се поставя хоризонтално докато се захароса. Така той заема половината от буркана отвесно. После се допълва с друг вид."- правилно ти е мнението! Гледайки снимката е от Несебърските фестивали- Преди години Георги от Поморие ги правеше така. Нужно е време и желание да се намери оптималния вариант, вижда се, че рапичния мед е винаги присъстващ по простата причина, че кристализира бързо. Другите са слънчоглед и манов по същите причини. Не вярвам някой да има нерви и да опита с акациев мед!!! Чудя се какъв е едновременния вкус при консумацията на трите вида мед, би било добре да се комбинират медове с различни вкусови характеристики- ароматни/ липов, кориандров/ с акациев, защото слъчогледа би дал по-едри кристали и с рарицата нямат такъв ефект.
А за фризера,gibi, просто няма да стане, освен да се яде студен- при затопляне на сергия най-много да образува ниво, но хоризонтално!
А за фризера,gibi, просто няма да стане, освен да се яде студен- при затопляне на сергия най-много да образува ниво, но хоризонтално!
Re: Различни видове мед в една разфасовка
На изложението в плевен имаше едни сякаш са пълнени с сладоледова машина.кат зебра