От каква ламарина се правят капаците на кошерите
Модератор: valvrv
От каква ламарина се правят капаците на кошерите
Имам въпрос,някои знае ли какъв е стандарта за дебелина на ламарината за капаците на кошерите.Трябва да закупя ламарина за 200бр. кошери.Някои ако знае какъв е стандарта и и от къде мога да е закупя на най ниски цени да помага.От алуминиевите плаки не помага,ще са двускатни покриви и са малки плаките,а и ми се виждат тънки.
Дайте ми една добра пчелна майка и ще ви дам една добра реколта от мед ". Дулитъл
-
- Обратна връзка:
Re: От каква ламарина се правят капаците на кошерите
Алуминиевите не са тънки. Има едни плаки дето са доста големи и стават и за твоите цели. Не помня точно размерите, но от една такава стават два обикновени капака, а и е малко по-дебела. Иначе няма стандарт за дебелината, но поцинкованата ламарина много по-трудно се обработва, предвид бройката, която имаш да правиш препоръчвам алуминиевите плаки.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
http://donboneti.mylivepage.ru/
-
- Обратна връзка:
Аз пък препоръчвам поцинкована ламарина 0.5! Алуминиевата след градушка с големината на кокошо яйце,ойде!!! Язък за евтината ламарина!
Поцинкована ламарина от най-тънката. Аз първия си кошер като го правих и сложих 1мм поцинкована, но много тежи капака. Сега си купувам 0.4мм. При нас има на метър се продава. Един метър струва около 5лв, а от него правя два покрива.
поцинкована се намира и на 1,15 ширина
На най- ниска цена можеш да си купиш поцинкована ламарина от кремиковци.rojedelon написа:Имам въпрос,някои знае ли какъв е стандарта за дебелина на ламарината за капаците на кошерите.Трябва да закупя ламарина за 200бр. кошери.Някои ако знае какъв е стандарта и и от къде мога да е закупя на най ниски цени да помага.От алуминиевите плаки не помага,ще са двускатни покриви и са малки плаките,а и ми се виждат тънки.
Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн
Всичко опира до сметката. Колкото и поцинкованата да е условно защитена от ръждясване, не я ли боядисаш, след 2-3 години ръждата ще тръгне. Но ако е 0,5- 0,6 мм. пак ще изкара поне 15 години ,докато се надупчи тук-таме. Ако е по-дебела - ще идат и 20 години.
От друга страна не мисля, че алуминиевата ще пострада особено много при градушка, понеже отдолу има винаги дъска и дори и да има някоя лека вдлъбнатина някъде ,няма да има пробив. Ще изкара повече от 20 години и предвид че капака най-трудно гние ,трайността на целия елемент ще достигне колкото време сте пчелар. Стига някой бай Мангал да не ви ги отпори за предаване в скрап пунктовете.
От друга страна не мисля, че алуминиевата ще пострада особено много при градушка, понеже отдолу има винаги дъска и дори и да има някоя лека вдлъбнатина някъде ,няма да има пробив. Ще изкара повече от 20 години и предвид че капака най-трудно гние ,трайността на целия елемент ще достигне колкото време сте пчелар. Стига някой бай Мангал да не ви ги отпори за предаване в скрап пунктовете.
- teraforming
- Обратна връзка:
Аз пък ползвам трак винил много по лек, лесно се работи и не раждясва. На атмосферни условия има доста по дълъг живот, както е и един вид изолация.
Какво е трак винил?
какво е това
- teraforming
- Обратна връзка:
тва е бризента на каросерията на камионите, но здравата, а не тази на която се печата по билбордовете
-
Никога нямаше да ми дойде на ума за него, че става за тази цел. Ползвам печ.плаки от печатница.Имам сложена такава ламарина на капаци отпреди десетина години - не са мръднали.
- ba4o_ivan1976
- Обратна връзка:
Подцинкованата ламарина не е добра според мен защото се нагрява от слънцето и подава топлината /нагряването надоло / Но пък е по добре за ранна пролет и така че кой квото направи аз лицно ползвам плаки алуминиеви! 2лв бяха мисля зимата от русе !
http://ba4o.mylivepage.com/ Изборът, а не случайността определя съдбата на човек.
Че то и поцинкованата ламарина излиза около 2-2,50лв за капак.ba4o_ivan1976 написа:Подцинкованата ламарина не е добра според мен защото се нагрява от слънцето и подава топлината /нагряването надоло / Но пък е по добре за ранна пролет и така че кой квото направи аз лицно ползвам плаки алуминиеви! 2лв бяха мисля зимата от русе !