ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Proposals from beekeepers for beekeeping and our beekeeping portal.
Scutellator
Мнения: 756
Регистриран на: Нед Сеп 14, 2008 6:15 pm
Местоположение: област Хасково

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от Scutellator »

Това за идеята и аз съм си го мислил. Роблема е пак в нас. На българския пазар за сега няма как да стане. Минава първия - опитва, оставя си бурканчето. За тоя след него няма нищо. Наистина би било добре ако на етикета се постави ароматна субстанция, показваща аромата на меда. Ако сте се вгледали добре във филмчето за брат Адам, когато клиентите си купуват мед - първо миришат етикета. Проблема е как ще се направи при нас.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
marifiano
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Юни 21, 2011 3:45 am

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от marifiano »

аз съм за идеи за продажба на мед ,а не за бонуси .И тези идеи трябва да бъдат свързани с обединение. При този темп на подпомагане от страна на държавата не виждате ли ,че непрекъснато ще се появяват нови и нови пчелари , който ще фалират или ще мижитуркат по някоя друга година .Моето мнение е ,че обединението трябва да е в самите пчелини , а не по пчелари , щото ще се окаже ,че пчеларите са повече и от регистрираните кошери.
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от valyo »

toko652003 написа:Ako се сещате за козметичните каталози по-точно за различните аромати има квадратче и при потъркване се усеща...
Примерно към буркана(партидата) мед може да се предлагат капсулки от капчица мед, така клиента ще има възможност да се запознае с вкусoвите качества.
Не става - трябват 100 капчици, не една :) Всеи ще иска да се "запознаее" а ще купи 100тния.... :)
dachkov
Мнения: 22
Регистриран на: Нед Фев 13, 2011 5:26 am

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от dachkov »

Всяко пчеларско дружество (или Н на брой пчелари) да поддържа билборд(според възможностите) с реклама по темата .
valaz
Мнения: 526
Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 9:48 pm
Местоположение: София

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от valaz »

Адвокатите си имат наредба за минималните цени на адвокатските услуги. Подобен механизъм съществува за определяне минималните премии на застраховка - гражданска отговорност. Създадени са за да защитят интересите на съответните съсловия с непазарни механизми, но тези споразумения не ги наричат картелни споразумения и не ги санкционират като такива. При пчеларството липсва подобна мярка за определяне на минимална цена на пчелния мед, което поставя пчеларите в неравностойно положение спрямо адвокатите и застрахователите. Затова има такава разлика в доходите на едните и другите.
oktep
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Май 08, 2011 12:29 pm

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от oktep »

Харесва ми идеята медът да може да се опитва от клиентите. Като при дегустацията на вина-цвят,мирис,вкус :D . Органолептиката на меда е най-добрата реклама на продукта.
манихеин
Мнения: 10
Регистриран на: Пон Май 21, 2012 4:31 am
Местоположение: Раковски, 3 броя ДБ 10

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от манихеин »

Колега, минималните цени на адвокатските услуги не са определени, за да не може никой адвокат да взема под тях (ако адвокат започне да работи на тези цени, няма да устиска дълго, самата работа ще го отсее), а за да има база ставка за адвокати, назначавани по служебен ред, когато в процеса обвиняемият трябва да има адвокат, а не иска да упълномощи такъв или пък не може да си го позволи. За застраховките - изчислени са минимумите, за да няма фалити на застрахователни дружества. Знае се кои са най-честите застрахователни събития, знаят се какви щети настъпват при тях. На тази база се смятат минималните премии. За пчелите - как ще сметнеш минимални и максимални разходи, труд, странични разноски и т.н., така че да определиш минимална цена? Ако аз храня рано и по много, за да хвана само акациев мед, и разчитам единствено на него като стоков мед, а ти оставяш пчелите без никакво подхранване, как ще определим минималната цена на меда? Ами ако цяла година храня със захар и не ми дреме ни за паша, ни за изкупни цени - медът винаги ще е по-скъп от захарта. А и как да станат акациев и рапицов мед на една и съща изкупна цена? Да не говорим за странични фактори като различни нюанси във вкуса на меда, получаващи се вследствие на различните географски и климатични условия.
gibi
Мнения: 40
Регистриран на: Пет Фев 19, 2010 10:32 am
Местоположение: Плевен

Re: ИДЕИ ЗА ПО-ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЯ(ПРОДАЖБА) И ЦЕНА НА МЕДА !

Мнение от gibi »

Предлагам, за минимална цена на меда, какъвто и вид да е, да е 2 пъти таксата за посещение при личен лекар.
В момента (до колкото знам) тази такса е 2.90лв.
Т.е. към момента минималната цена за кг да 5.80лв.
Това го давам като пример, че ако искаме по-добри цени - трябва да закачим цената на меда към нещо свързано с медицината. Мисля, че вички знаем колко полезен е меда.
Лошото е, че лекарското съсловие има сериозно представителство на всякъде в страната - парламент, президентсво (съветници) и т.н., а до колкото виждам при пчеларите системата е ................................ да се оправя всеки сам.
За да стигнеш, където искаш - трябва първо да тръгнеш !
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения / Proposals”