МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ПЧЕЛИТЕ

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ПЧЕЛИТЕ

Мнение от dimitarbonev »

Международен ден за защита на пчелите - 14 Септември
"Ако всички пчели измрат, то хората ще могат да продължат да живеят само четири години". Страховитото предсказание е било направено от Алберт Айнщайн.

Въпреки, че ние незнаем дали това предсказание е истина, но проблемът е в никакъв случай не означава, че е маловажен. През 2007 и 2008 година се наблюдава бърз спад в броя на популациите на медоносна пчела в Съединените щати и Европа, като основните причини са нелечими за пчелите болести и безотговорната човешка дейност.

Решаването на този проблем изисква спешни действия от учените и професионалните пчелари, както и отшироката общественост. Движени от необходимостта да се запазя пчелите на земята, на ООН е предложена инициативата за създаване на международно признат ден за защита на пчелите.

За Международен ден за защита на пчелите е предложен 14 септември.

http://agronet.bg/community/events/view ... elite.html
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
Bojidar_qmbol
Мнения: 77
Регистриран на: Сря Авг 15, 2012 7:48 am

Re: МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ПЧЕЛИТЕ

Мнение от Bojidar_qmbol »

Време е за протести и ораганизирани действия,стига сме седели пред комповете.да излезем и да устоим правата си и правата на работниците ни!!!
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ПЧЕЛИТЕ

Мнение от dimitarbonev »

Добре, кой ще го организира. И какво ще искаме. Когато тръгне някой да протестира, то това е защото има някакви искания, с нещо е бил ощетен или не е доволен от нещо. Ние няма от какво да сме недоволни. Всички си обичаме лидерите и им рисуваме ореоли. Е има един двама будали, дето си тровят нервите и се опитват да променят нещата, но те са само за цвят в общата маса. Иначе си обичаме лидерите. Даваме им удължени мандати, а те ни благодарят, като ни вкарват в някакви програми и ни дерат по една две кожи. Е това е полезно. Отвреме на време малко пилинг се отразява здравословно и освежаващо. Е защитават ни пред министерството. Издействаха ни много добри условия за директни продажби - цели 40% от продукцията. Е това за двата тона е само за цвят. Издействаха ни "приемливи" цени на отводките по програмата и то за какви отводки. Страшна работа. И ние сме доволни и от лидерите и от държавата и посипваме с почести и лидери и държавници. Те много се грижат за нашето благоденствие. А някой като вас решил да разваля рахата на целокупното пчеларско братство. Не така господа, че току виж взели че отпуснали някаква субсидия на кошер, а пчеларите не искат такава и ще се разсърдят. Те пчеларите били много доволни от програмите и си искат тях. За какво им е субсидия на кошер. Ще вземат много да се оядат и ще стане една, не е за приказване. За какво и трябваше на евродепутата Мария Несделчева -Габриел да се заеме да издейства директна субсидия на пчеларите по ОСП. Само да разбунва духовете. Там някавъв женски пчеларски съюз и някакви мести пчеларски организации да вземат да да и помагат и да размътят работата не само в българското пчеларство но и в цяла Европа. Ей не се наядоха тези. Толкова печелят от пчелите та с цялата си наглост взели и субсидии да искат. Абе страшна работа.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
Аватар
teraforming
Мнения: 189
Регистриран на: Вто Авг 03, 2010 2:18 pm
Местоположение: СТАРА ЗАГОРА
Обратна връзка:

Re: МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ПЧЕЛИТЕ

Мнение от teraforming »

Извинявайте, че ще се намеся и ще изразя мнението си.
Никакви протести няма да помогнат. И най - големия митинг преключва и хората трябва да продължат да ходят на работа. Както и трябва да се спре да се да се искат огризките на богатите - жълти стотинки. Само едно нещо ще ни помогне - неформално обединение, без лидери които си слагат комисионна. Обединение за минимална цена на меда на едро и на дребно. Или поне да започне някакво такова движение. Меда не е домат и мляко да се разваля. Да се намери начин да се остиска малко за минимални цени.
Професионалните пчелари ще кажат, че вече не стигат парите в къщи за елементарни неща и трябва да продават. Прави са, но именно на това разчитат душманите им.
Какво мислите по въпроса?
Вие имате повече опит, аз съм неделен пчелар.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”