Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Import - export - honey from bees, beebread from bees and beeswax from bees.
bigbo4ko
Мнения: 4
Регистриран на: Чет Мар 24, 2011 8:20 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от bigbo4ko »

[quote="Mateev"] Не съм се сещал да направя снимки, но утре ще /СЕ/ ги щракна и ще ви /СЕ/ги покажа.


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от светльо »

На мен ли ми се струва или това наистина са ДБ кошери? (няма увеличение на снимката)
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от светльо »

Но нали спомена, че ще се занимаваш с многокорпусни?
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от светльо »

Няма толкова цветущи емотикони, та с тези ще минем :lol: :mrgreen:
А защо така - сам ще разбереш след време, но утре като ти прочетат този пост и повечето сред колегите, също ще се хилнат пред мониторите.

Но уви като цяло Mateev с разочарование ти казвам, че поне в началото постъпваш много неразумно и лекомислено, старта ти е повече от опасен - ти не си даваш сметка, (различна от парите), какво в действителност правиш, дано поне в продължението, изтрезнееш малко, че .... казвам ти го съвсем човешки, ти си беля, за колегите от Ловеч и/ или Габрово т.е. където ще пчеларстваш, ти си жива беля. Така, като чета, явно късмета е с тебе, дано не те изостави и в това ти начинание, че инак хора ще си патят - а, че късмет ти трябва в случая, за мен е повече от очевадно.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от Dinko »

Mateev този стълб защо е забит насред пчелина ти ?
erolff
Мнения: 18
Регистриран на: Пон Май 25, 2009 12:28 pm
Местоположение: Крумовград

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от erolff »

Ако си същият Матеев от соларния форум, то аз съм сигурен, че ги имаш средствата и волята да постигнеш целта си и в пчеларския бизнес.
Желая ти успех!
ivan1
Мнения: 79
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 7:10 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от ivan1 »

Моя кръстник преди много години емигрира в Канада и той ми е казвал, че най голямата разлика между Българите и западното общество е в ОТНОШЕНИЕТО НА ХОРАТА. Когато в Канада споделиш с приятел за някакво ново бизнес-начинание, той ти казва "Пробвай и дано да успееш" и след това започва да помага с каквото може. Когато в България споделиш за ново бизнес-начинание, веднага започват да ти разказват как това не може да стане и колко си глупав, прост, тъп и т.н.

Канадците и западното общество по принцип ВЯРВАТ В СОБСТВЕНИТЕ СИ СИЛИ, вярват в силите и спсобностите на колегите си и знаят, че на този свят всичко може да бъде постигнато, стига да го желаеш достатъчно силно.

Българите по презумпция са егоистично общество, създадено от "специалисти по всичко". Всеки се мисли за най-големия специалист и ВЯРВА САМО НА СЕБЕ СИ, а всички останали са глупави, прости, тъпи и т.н. И ако случайно някой друг е успял в живота, то той е крадец, мошеник, мафиот и т.н.

Тъжна картинка ...............






Тук за жалост си прав. Желая ти успех в начинанието.
При нужда от мнение или съвет съм на среща.
Scutellator
Мнения: 756
Регистриран на: Нед Сеп 14, 2008 6:15 pm
Местоположение: област Хасково

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от Scutellator »

Mateev написа:Да. Първо си бях харесал финландските стиропорени кошери. След това попаднах на книгата на един сърбин, в която той описва технология за пчеларстване с плодник, състоящ се от един голям и един малък корпус. Тогава се загледах, че поляците също предлагат стиропорени кошери, но техните за разлика от финландските са предназначени за пчеларстване именно по технологията на сърбина (имат два големи и един малък корпус).
И без да беше споменал името, всеки тук щеше да ти каже че става дума за Венер. На теория системата е доста привлекателна, но на практика се оказва че пчелите тая книга не са я чели. До тук с мечтите за 1 час работа на семейство за година, ако се подведеш по Венер. Аз пробвах, препоръчвам ти да пробваш и ти.
Така както имаш някаква предствава върху системата на Венер, хвърли и тука един поглед. Вярвам че ще намериш доста интересни неща и ще стигнеш до свои си изводи съпоставяйки двете системи.

http://beeman.se/present-nf.htm

Препоръчвам ти да не четеш книги написани/преведени (с цензура) на български, иначе ще се забиеш в онази глуха пътека по която вървят повечето пчелари в България. Не ограничавай кръгозора си.
книгите които лично на мен ми "отвориха очите" са:
In search of the best strains of bees
Beekeeping at the Buckfast abbey
Breeding the honeybee


За полските полистиролни кошери - правят ги с по-ниска плътност (75гр на куб.см) от финландските(90-100гр на куб.см). Първите пчелите ги гризат повече.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от светльо »

Mateev написа: Всеки се мисли за най-големия специалист и ВЯРВА САМО НА СЕБЕ СИ, а всички останали са глупави, прости, тъпи и т.н.
добре описа поведението си във форума - ако искаш мога да ти предложа и цитати.

Та освен мрънчуенето, което сипа, да беше задал поне един въпрос, като човек, а не като мистър "знаЙш ли кой съм аз" - нарочно изчаках да видя, дали Scutellator ще ти сподели неща, които Вернер винаги ще премълчи ..... човека, който е оказал най-драстично влияние в/у времезаетостта за едно пчелно семейство се е занимавал с пчели, най-вероятно далеч преди Вернер да е бил жилен и експерименталната му дейност, и успехи, не са нито по системите, нито в механизацията, нито в индустриализацията и прочие явно любими твои думички. Всички тези твои иноваторски идеи, вече ги знаем и си достатъчно далеч от истината, за да се позабавлявам малко на наивността ти - нито си бил обиден, нито си бил нарочен за мафиот, престъпник и т.н., за да ми излизаш с такива сълзливи клишета.

Защо ти рекох, че си жива беля - защото постъпваш безотговорно, това безразборно закупуване на кошери, ти както си неопитен и по това време на годината, си нямаш и бегла представа, каква епидемия може да пламне и за твоите загуби, ще пиеш една ракия и ще ти дреме на шапката, но колеги ще реват. Уж си умен човек, изкарал си парите не с престъпления или с груба работа, а с интелекта, пък правиш такива детински изпълнения - защо бре джанъм, бива ли такова нещо, я се погледни само какви и колко глупоч изписа за няма и една седмица, "селяндури/ неудачници/ загубеняци/ закостеняло мислене" и прочие пълни алабала. Гледал си бил пчели за кеф - на кого ги приказваш тия, дори не се усети на въпроса ми, защо не се захванеш с търговия, а се втурваш в пчеларството. Твоя кеф не са пчелите, твоя кеф е именно успеха в бизнеса - ако беше кефа за пчелите, щеше да се подхванеш с по-малко кошери. Ти танцуваш в една представа, където си на собствен терен и вкарваш голове, в една врата с надпис отгоре "успех", но не разбираш, че пчеларите сме взаимозависими - просто специфика на професията - всички сме на една лодка, както е напълно възможно да причиниш масова епидемия и да се погубят бизнеси, така е възможно, заради някой друг колега, да изгориш и ти, и цялото ти начинание да отиде на вятъра.

А с Вернер нито ще си първия, нито ще си последния, който ще си чупи главата - кое, защо и как, нямам желание да ти обяснявам, най-малкото, защото ти хич не си с нагласата да чуеш. Вернер винаги, когато може ще си премълчи някои твърде значими факти, без които, ще гледаш по Вернер и ще видиш един час работа на година, га пчелите почнат да чуруликат, като славейчета.

п.п. ако зависеше от мен, това което Scutellator ти сподели, скоро нямаше и да го чуеш - демонстративно надменен, високопарен и най-лошото безотговорен към професията, пак казвам, дано късмета да е с теб, защото си готова беля и за съжаление, не си само ти. А не бива така ей, не бива - малко пари да направим и давай през просото, другите кучета ги яли, важното е нашия успех. Да си оставил впечатление, на някаква мърда, можеш да бъдеш сигурен, че вече щеше да ти е казано - щом си умен човек, постъпвай умно по дяволите, покажи ниво не чрез парите си и високата си цел, а чрез държанието и отношението си, милионери да подхващат пчеларски бизнес, за нас е приятно, а не както си мислиш, че сме вражеско настроени селтаци, но да влизаш с двата крака и да ни поучаваш от високо с общи философии, които ги знаем наизуст в подробности .... айде нема нужда.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
OVanBASTEN
Мнения: 121
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 6:14 am

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от OVanBASTEN »

А "ВЕРНЕР" Иван Венер ли е?
kokona
Мнения: 22
Регистриран на: Пет Авг 07, 2009 10:07 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от kokona »

Абе, какво се нахвърлихте така всички срещу Матеев? Може би човека казва истината.Това, че 20-30 години кандилкаме едно пчелинче в двора си, не ни прави капацитети в пчеларството.Не го била жилила пчела - ми да не би Ковачки да го е удрял ток повече от мен (ама аз съм инженер-енергетик с 600 лв. заплата) :cry: . Човека има идеи(може би не негови) и нека не се опитваме да му внушаваме, че пчеларството е само ровене в сандък с насекоми. Както всички други производства, и то може да се интензифицира.
Аватар
toko652003
Мнения: 1303
Регистриран на: Пет Авг 06, 2004 8:27 pm
Обратна връзка:

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от toko652003 »

Ще поживеем ще видим.
Идеите и мечтите често се разминават с практиката и реалноста.
toko6520035927(Skype)
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от светльо »

E поне видяхме, че парите нямат никакво значение, но :!: ако все пак разполагате с един милион лева и можете да си позволите лукса, дори да ги изгубите без това да повлияе драстично на финансовото ви състояние, то с 99% сигурност, ще можете да заобиколите прекупвачите на мед. (:
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
Аватар
Todor.mitkov
Мнения: 7
Регистриран на: Пон Сеп 17, 2012 7:09 am
Обратна връзка:

Re: Можем ли да заобиколим прекупвачите на мед

Мнение от Todor.mitkov »

Колеги, някой да е давал мед за разфасовка в преработвателно предприятие? Или да има впечатления нещо от такова?
Публикувай отговор

Обратно към “Внос - износ / Import - export”