Регистърът на биопроизводителите вече е електронен

Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Регистърът на биопроизводителите вече е електронен

Мнение от Dinko »

Регистър на производители, преработватели и търговци на земеделски продукти и храни, произведени по правилата за биологично производство е вече в електронен вариант: http://bioregister/ или http://bioregister.mzh.government.bg/, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/Home.aspx .

Според МЗХ, регистърът предоставя актуален списък с информация за био операторите в България по области и с обявените от тях дейности. Потребителите вече ще могат да направят справка за актуалност на дейността на даден производител, преработвател, търговец или вносител, като могат да търсят по име, област или продукт. Предвижда се освен информацията за дейностите на операторите, да се добавят и актуалните сертификати за произведените от тях продукти.

Нова възможност в регистъра е подаването на заявления на стартиращите оператори по електронен път, обясняват от МЗХ. Досега операторите обявяваха започването на дейност, като изпращаха формулярите си разпечатани по пощата, което забавяше целия процес на актуализиране на данните.
Публикувай отговор

Обратно към “Образование / Лицензиране / License”