За стабилни реколти не може да се разчита само на вятъра.
Смокинята си има специална осичка.
Колорадският бръмбар се е трудил над Картофа безчет години.
Препоръчайте някакви опрашители на орехи!
-
Re: Препоръчайте някакви опрашители на орехи!
Това за колорадския бръмбар сериозно ли го мислиш.
Росен Младенов написа:Това за колорадския бръмбар сериозно ли го мислиш.
Мисля го и за копринената буба и черниците, както и за Грахчетата на Мендел
Орехът е кръстосано опрашващо се растение.Демек вятъра извършва опрашването.Иначе пчелите събират прашец от него.
Aleksey написа:Орехът е кръстосано опрашващо се растение.Демек вятъра извършва опрашването.Иначе пчелите събират прашец от него.
А на плодниците ходят ли, за нектар/мана?
-
Е ще хапнеш картофи ако ти ги опрашва бръмбара.class написа:Росен Младенов написа:Това за колорадския бръмбар сериозно ли го мислиш.
Нямам наблюдения по въпроса,но съм виждал пчели по нападали реси.Виждал съм кошери във орехова градина(Пловдивско),но в пространството около орехите имаше детелина все едно нарочно засята.class написа:Aleksey написа:Орехът е кръстосано опрашващо се растение.Демек вятъра извършва опрашването.Иначе пчелите събират прашец от него.
Росен Младенов написа:Е ще хапнеш картофи ако ти ги опрашва бръмбара.class написа:Росен Младенов написа:Това за колорадския бръмбар сериозно ли го мислиш.
Новополучен "сорт" наддавал най-мощно на клубени, преди да го излапат "картофчовците", оцелявал!
Aleksey написа:Нямам наблюдения по въпроса,но съм виждал пчели по нападали реси.Виждал съм кошери във орехова градина(Пловдивско),но в пространството около орехите имаше детелина все едно нарочно засята.class написа:Aleksey написа:Орехът е кръстосано опрашващо се растение.Демек вятъра извършва опрашването.Иначе пчелите събират прашец от него.
Значи прашец взимат. Трябва да се подлъжат и на плодниците. Вероятно има фитохормони за целта, при това естествени, като от детелина примерно???