http://www.pd.government.bg/?p=4257
Ще бъде извършена дезинсекция, която е опасна за пчелните семейства!
22.04.2016
Със заповед на областния управител Здравко Димитров, в събота, 23 април 2016 г., Областна дирекция по безопасност на храните – Пловдив ще извърши дезинсекция в радиус от 40 км от огнището с препарат Циперметрин. Това се прави във връзка с констатираното огнище на болестта „Заразен нодуларен дерматит“ на територията на с. Добри дол, община Първомай.
ОДБХ предупреждава стопаните, че препаратът Циперметрин е отровен за пчелите и пчелните семейства.
Предупреждаваме всички пчелари на територията, да вземат спешни мерки за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне!
С какво ще пръскат: самолети, на ръка ......
Какви мерки да се предприемат за опазване на пчелите
Ще бъде извършена дезинсекция, която е опасна за пчелите!!!
-
Ще бъде извършена дезинсекция, която е опасна за пчелите!!!
"Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост.Но за първото не съм особено сигурен." Албърт Айнщайн
Re: Ще бъде извършена дезинсекция, която е опасна за пчелите
И мен ме предупредиха
Нямат право да пръскат цъфналите растения
Тези крави да ги лекуват с хапчета и инжекций
Като напръскат тревата и кравите като пасат ще се натровят
Нямат право да пръскат цъфналите растения
Тези крави да ги лекуват с хапчета и инжекций
Като напръскат тревата и кравите като пасат ще се натровят
Кой е Здравко Димитров и какво разбира от животновъдство ?
Ако е вярно това веднага да си подава оставката ,заедно тези от ОДБХ – Пловдив.
Ако е вярно това веднага да си подава оставката ,заедно тези от ОДБХ – Пловдив.
-
Изпратени са съобщения с изходящ/входящ номер до кметовете на общини в област Пловдив и Велина Панчева директор на ОД "Земеделие"-Пловдив (22.04.2016), че утре (23.04.2016) ще се прави дезинсекция в радиус 40 километра, което предполага пръскане. Това означава, че или ще пръскат със самолет или ще трябва да хванат цяла армия да пръска на ръка. И никъде не се казва как да се опазят пчелите. Ако някой има повече информация да сподели.
"Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост.Но за първото не съм особено сигурен." Албърт Айнщайн
-
http://www.fermer.bg/%D1%83%D1%82%D1%80 ... 16698.html
Май ще ползват самолет....Направо не ми се мисли каква беля може да стане ако има хора по нивите.....
Май ще ползват самолет....Направо не ми се мисли каква беля може да стане ако има хора по нивите.....