10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
Модератор: Майка
10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
1 Купувайте само от познат пчелар.
2 Бурканът да е задължително с етикет на който е указано теглото.
3 Течният мед в магазините в повечето случай е менте.
4 Кристализиралият мед донякъде е гаранция за качество.
5 Не купувайте вносен (китайски или друг) мед . Изберете Българското.
Помогнете на пчеларството в България.
6 Кажете на вашите близки и приятели за научените
"10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД"
7 Купувайте мед от едно и също място.
8 Не купувайте мед с недоказан произход.
9 Преди да купите мед резпитайте вашите познати откъде купуват.
10 Ако се съмнявате купете от друго място за сравнение.
Моля допълнете
2 Бурканът да е задължително с етикет на който е указано теглото.
3 Течният мед в магазините в повечето случай е менте.
4 Кристализиралият мед донякъде е гаранция за качество.
5 Не купувайте вносен (китайски или друг) мед . Изберете Българското.
Помогнете на пчеларството в България.
6 Кажете на вашите близки и приятели за научените
"10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД"
7 Купувайте мед от едно и също място.
8 Не купувайте мед с недоказан произход.
9 Преди да купите мед резпитайте вашите познати откъде купуват.
10 Ако се съмнявате купете от друго място за сравнение.
Моля допълнете
Последно промяна от Dinko на Сря Фев 16, 2005 10:13 am, променено общо 3 пъти.
1-не се притесняваите и познат пчелар може да ви продаде захарен мед. 2-ако си купувате мед от пчелар, то определено тои няма да има етикет. 3-течният мед в магазините е 100%менте тъи като е обработен с консерванти и други химикали за да не кристализира,като най-честата прибавка е на фруктоза,поради евтината и цена и сравнително добрият резултат. 4-захаросаният мед е един от факторите които определят истинноста му сачетан с подходящ цвят.ГОЛЯМА грешка на потребителите е че мислят че кристализиралият мед е захаросан,поради факта че истинският мед винаги кристализира(едни по бързо,други по бавно),но ако ви продават мед които е на повече от 7-8месеца и все оште не е кристализирал ви кажат че ви гарантират че е истински,безспорно това е лъжа.
xxx
12%.
Пчелите разграждат обикновенната /тръстена или цвеклова/
захар в по прости монозахариди.
Процеса се нарича инвертаза.
Тръстената захар в меда не трябва да превишава 12%.
захар в по прости монозахариди.
Процеса се нарича инвертаза.
Тръстената захар в меда не трябва да превишава 12%.
-
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Апр 07, 2006 3:58 pm
- Местоположение: Ямбол, Ст. Загора
- Обратна връзка:
Някой пчелари в СЗ, който са сварили да докачат малко акация, имат и януари месец мед който е почти течен.....все пак акацията 2 години е много кът, така че това правило в момента е изключение от общата картина....icoper написа:но ако ви продават мед които е на повече от 7-8месеца и все оште не е кристализирал ви кажат че ви гарантират че е истински,безспорно това е лъжа.
Re: 10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
Най-добре е човек да си вземи 2 кошера и да си вади мед само за него си.Поне така ще е сигурен за качеството му.
Re: 10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
Не всеки има тази възможност,а иска да яде качествен мед.Ако следваме твоя съвет,всеки трябва да си купи крава,защото 90% от сиренето се оказа менте.Живеем в държава "менте"за съжаление.
Re: 10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
Който няма възможност, няма да яде мед.
Re: 10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
Ти купи ли си крава за да ядеш истинско сирене!
Re: 10 ПРАВИЛА ЗА КУПУВАНЕ НА ПЧЕЛЕН МЕД
Даhoneyed написа:Ти купи ли си крава за да ядеш истинско сирене!
Последно издигане Dinko от Нед Мар 27, 2016 9:45 pm