Кошери и стършели на жълтите павета

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
apis1964
Мнения: 289
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 8:06 pm
Местоположение: гр.Габрово
Обратна връзка:

Кошери и стършели на жълтите павета

Мнение от apis1964 »

Кошери и стършели на жълтите павета

ВАРНА. Пчелари плашат да стоварят пред парламента стотици кошери и стършели. Заканата идва от производители на мед от Червен бряг и Шумен. Драмата на пчеларите е, че няма държавна политика за бранша. Заделени са 7 млн. лв. по програми на Евросъюза за пчеларство от 2007 до 2011 г. Но хората, които правят мед, са възрастни и нямат възможност да пишат проекти и да кандидатстват за европарите, жалват се браншовиците. Затова пчеларите плашат да пуснат пчелите срещу търтеите в парламента. Масово ядем фалшив мед от фруктоза, глюкоза и царевично нишесте. На пазара продават боров или ягодов пчелен продукт. Истинският мед не е течен, а трябва да кристализира, алармира председателят на Варненския браншови съвет Неделчо Йорданов. По думите му търговците изкупували меда за 2,10-2,20 лева на килограм, а цената на захарта е стигнала вече 1,50-1,80 лв.
Кръстина Маринова

:oops: :oops: :oops:
rulom

Мнение от rulom »

Тъкмо се канех да пусна новината и видях че има по-ранобудни от мен. :wink:
Статията не е кой знае колко голяма(източника е Стандарт),но все пак е нещо от което да се започне.Сега ако наистина има организации милеещи за пчеларите ще трябва да насрочат дата за националния протест и да подкрепят пчеларите.Ама като гледам какво стана с млекопроизводителите и си представям какво ще стане с пчеларите...
ФЕРАРИСТ
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 07, 2006 3:58 pm
Местоположение: Ямбол, Ст. Загора
Обратна връзка:

Мнение от ФЕРАРИСТ »

Ей това го подкрепям с 2 ръце - та се отиде и да се пусне малко жилещ материал на тия гадове......Нищо че ще се подсилят на софииските пчелари кошерите с тия пчели..... :lol: :lol: :lol: :lol:
DAN
Мнения: 427
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 2:14 pm
Местоположение: Русе

Мнение от DAN »

Мисля, че е най-добре да се заснеме филм за състоанието на пчеларството в Бългагия и да се пусне не само в БГ, но и на компетентен орган в ЕС. Нека се покаже какво е "дереджето" на пчеларите. Какво е отношението на държавата в лицето на МЗП. Да се покаже на практика как се озаконява нелегитимен БПС. Не може, когато имахме съюз да не го пишеше в закона,а сега, когато нямаме той да е посочен изрично в Закона за пчеларството.
Средства за филма можем да съберем от пчеларите в страната.
Gojyto
Мнения: 859
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:08 pm
Местоположение: Бургас

Re: Кошери и стършели на жълтите павета

Мнение от Gojyto »

Предлагам преди да ги закараме на паветата да ги оставим гладни 1 седмица :)))6те баде по интересно.....Напьлно подкрепям инциативата....
apis1964
Мнения: 289
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 8:06 pm
Местоположение: гр.Габрово
Обратна връзка:

Re:

Мнение от apis1964 »

Сега ако наистина има организации милеещи за пчеларите ще трябва да насрочат дата за националния протест и да подкрепят пчеларите.Ама като гледам какво стана с млекопроизводителите и си представям какво ще стане с пчеларите...[/quote]


Млекопроизводителите закараха мъртви крави ,ако на националния протест на
пчеларите всеки закара по 1 кошер и да го изтръска пред парламента -това ще е новина №1 пък може и да покорим Гинес


Колеги време е да вземем нещата в свои ръце и да организираме НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА ПЧЕЛАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ
tsvetomir dimitrov
Мнения: 51
Регистриран на: Пон Дек 10, 2007 9:17 am
Местоположение: pleven

Re: Кошери и стършели на жълтите павета

Мнение от tsvetomir dimitrov »

Кучетата си лаят кервана си върви!Не смятам че някой може да организира общонационален протест на пчеларите!Както виждаме и на мекопроизводителите никой не обръща внимание!Имам други идеи но за сега ги дообмислям!До скоро!
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Кошери и стършели на жълтите павета

Мнение от dimitarbonev »

Колеги,
От няколко седмици тук в Пловдив местните медии проявяват доста интерес към пчеларството. Материала който пуснах в местен ежедневник беше със заглавие "ПЧЕЛАРСТВОТО ПРЕД ФАЛИТ" надявах се властимащите поне малко да се заинтересуват от проблемите на пчеларството, както и да научат повече за важността на пчелите, но уви. По случай "Св. Харалампи" открихме изложение и там също дадохме интервюта пред камерите на две телевизии, едната беше БНТ и няколко интервюта за медиите - Национални ежедневници и БТА, като наблягахме не толкова на изложението базар, колкото на проблемите на пчеларството пак с цел някой да ни чуе. Резултата е един и същ - глас в пустиня. Явно държавните институции реагират само, когато ножа опре до кокала. За да обърнат внимание на животновъдите трябваше кравите да тръгнат към Парламента. Ами явно друго решение няма освен и ние да тръгнем натам с пчелите. За разлика от кротушките крави пчелите като са гладни жилят. А депутатите много ги е страх от пчелите. Преди време някакъв рояк се беше хванал близо до парламента -голяма суматоха настана.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
Gojyto
Мнения: 859
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 5:08 pm
Местоположение: Бургас

Re: Кошери и стършели на жълтите павета

Мнение от Gojyto »

Ае стига с тая реплика кервана си варви ....време е да нададем глас,ама как 6те стане работата???
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”