„Българи или свободни ?“
Re: „Българи или свободни ?“
Eeeeee shulio, ти направо на реклама го обърна Направо ми се прищя да дойда ма малко далечко ми идва
- shulio
Кво да прайш . Обвиняват ме че си крия кръчмето .
Вальо, напротив имаш много почитатели и поддръжници на твоята теза. Но не са така надарени с ораторски качества, за да могат да надприказват опонентите ти.valyo написа:На мен по-скоро ми изглежда че някой се СКРИЛ по форумите и дири тихи аплаузи на словесните си изяви, с които разбира се всички трябва да сме съгласни и да аплодираме но тихчко да не ни чуе някой и да не дойде да ни набие.
Е, ок- имаш достатъчно почитатели, аз от своя страна не намирам такива за моята теза- това би следвало да докаже правотата ти. Но се съмнявам че даже ти си мислиш че си прав - все пак културата си е култура, не може да не дава отражение, каквото и да говориш.
Така, че ако искаш, да оставим темата и да не я дъвчем повече. Няма смисъл. Всеки ще поумнее и помъдрее сам.
Тука трябва да кажа "Слушам" ли ?? ? Да си мислил преди да пшеш...Цеко Сифоня написа: .....
И ако обичаш не ме цитирай" уж случайно" в други постове какво съм казал и да интерпретираш думите ми- ще ме цитираш и отговаряш когато се обърна към теб лично!!!Разбрахме ли се? На другия в паницата не надничам ,съветвам те и ти да си гледаш твоята копаня.Стига си се правил на дестилирана водичка ,певци се търсят в хор "бодра смяна" а солистите нямат голям шанс,като те дразнят моите мнения и за това има лесно -не ги чети "ветеране" във форума. ..
Понеже това е лично към мене да те питам - ти пак ли седна пред компа след бутилка шльокавица или това си ти е ежедневното, нормално ниво? Как се сети пък точно ти, при цялата си демонстрирана до сега простотия, да ми отправяш препоръки, че и да съм ти искал за нещо разрешението отгоре на това?????
Болен човек. Но за разлика от шулио и свельо за тебе и надежда няма.
аз ако бях надарен с ораторски качества, щях наистина да се опитам да променя правилата, но баш в центъра на проблема, а не да се хващам за симптомите му - когато поддържате дадена теза винаги ще сбъркате това е хубаво да се разбере. Една теза представлява даден набор от идеи и норми, които субекта приема за най-правилните и верните - от там насетне се започва върло защитаване на тази теза, фанатично придържане чрез вярата в нея и в крайна сметка налагане на собствената модалност към цялото ..... не разбирате ли, че това просто няма как да не бъде грешно. Животът, човекът, събитията, времената, процесите в цялото съществувание, всичко около вас е постоянна променлива - разглеждайте нещата от различни ъгли, от различни страни, защото има истини, които са противоположни и като такива човек няма възможност да се придържа само към едната и да не погази другата.Майка написа:твоята теза. Но не са така надарени с ораторски качества
Погледнете една къща, ако покрива й започне да капе и бъде оставена, то неизменно в даден момент водата ще стигне до основите и да почне да ги руши малко по малко - да пронигват, да се подкопават и т.н. Когато покрива капе, какво ще променяш основите - държавните управници са покрива на една държава, шапката на народа й. Проблем има и в основите, под шапката и то голям ...... това не го отричам, защото покрива тече от край време .... то почти няма покрив, но докато смятате, че има възможност за спасение на къщата, то първо почнете от покрива. Както и да го гледаме, както и да го въртим е факт, че последните 20г. сме управлявани от преките наследници на бащите на бившия строй - съжалявам, но помислете, наистина ли вярвате, че с наличния избор на управници и държавници, ще просперираме ...... ако вярвате, аз нямам нищо против вашата вяра, избора го правите вие, но не съдете онези, които не са направили същия избор, просто допуснете един процент, че може и да не сте съвсем прави.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
Всеки ще поумнее и помъдрее сам.
Не мога да те надприказвам и затова спирам, а не че имаш ораторски качества, щом така ти харесва.
Всичките примери, които даваш могат да подкрепят нашата теза, но не ми се приказва повече, както казах - няма смисъл.
Не мога да те надприказвам и затова спирам, а не че имаш ораторски качества, щом така ти харесва.
Всичките примери, които даваш могат да подкрепят нашата теза, но не ми се приказва повече, както казах - няма смисъл.
- shulio
В този спор няма победител . Всеки си живее така както е преценил и както му е добре.
То е невъзможно в един спор да има победител - самата идея за победа поражда спора.shulio написа:В този спор няма победител
Ако тръгне да побеждава, човек още с първата крачка е загубил, защото сам се поставя в позицията на победен/ неспечелил - инак, ако не е победен, какво ще побеждава? И другата особеност в природата на побеждаването/ спора е - колко пъти ще е нужно да побеждаваш, за да стигнеш онази победа, която никога няма да изгубиш?
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
- shulio
Дейй това ми дойде много нямам капацитет да го асимилирам . Никога не съм обичал философията
Дейй това ми дойде много нямам капацитет да го асимилирам . Никога не съм обичал философията
Все пак,ако нямаш необходимия капацитет ,не влизай в спора.Философията е майката на всички науки.Тя е началото.
Ще ви кажа моята философия-Разчитай само на себе си.Животът е това ,което си направиш.Обществото ,означава _зависимост_.Смисъла на думата крие отговора ,който ви терзае.
Все пак,ако нямаш необходимия капацитет ,не влизай в спора.Философията е майката на всички науки.Тя е началото.
Ще ви кажа моята философия-Разчитай само на себе си.Животът е това ,което си направиш.Обществото ,означава _зависимост_.Смисъла на думата крие отговора ,който ви терзае.
Затова ли неискаш да пиеш вино с нас.kolobus написа::.Обществото ,означава _зависимост_..
- shulio
Учил съм, че е майка на всички науки но винаги съм си задавал въпроса - според кого и кой реши, че е точно така. Излиза, че самите философи са я определили като такава. Аз пък съм на мнение, че майкта е математиката. Преди изобщо човек да се е замислил какво прави на тази земя и какво всъщност е той - се е сблъскал с математиката. в най простата и форма. Да си напрви навес да не го вали пимерно
Но всеки си има право на мнение. Както ти - така и аз
Но всеки си има право на мнение. Както ти - така и аз
Не е математиката. Един пример - какво ще стане ако се събере една група дечурлига
/в детската градина/ които не се познават помежду си по дълго време? /от философска и математическа позиция/
пп Поста не е целия. ЛАН мрежата е бъгава. Първо ще си изберат лидер.
/в детската градина/ които не се познават помежду си по дълго време? /от философска и математическа позиция/
пп Поста не е целия. ЛАН мрежата е бъгава. Първо ще си изберат лидер.
- shulio
Тук говорим за майката на науките, значи не може да са дечурлига от детската градина, а група примати или човекоподобни. Как ще говорим за майката на науките ама от наша гледна точка - не може. Трябва да се гледа от гледна точка на първите същества който са почнали да мислят.
Е затапи ме с това последното допълнение . Аз си казах, че не ги разбирам тези работи
Е затапи ме с това последното допълнение . Аз си казах, че не ги разбирам тези работи
Затова ли неискаш да пиеш вино с нас.
Напротив искам!И то много!
shulio
Заглавие: Re: „Българи или свободни ?“ Отговори с цитат
Тук говорим за майката на науките, значи не може да са дечурлига от детската градина, а група примати или човекоподобни. Как ще говорим за майката на науките ама от наша гледна точка - не може. Трябва да се гледа от гледна точка на първите същества който са почнали да мислят.
Колега,направо се излагаш.Извини ме, моля те.Каква философия и математика в първобитните? По тяхно време съществува само ОЦЕЛЯВАНЕ.Което от гледна точка на живота си е чиста философия.А не изчисление.В по-късните периоди от живота и развитието на човека - когато се оформят ОБЩЕСТВА от неговия вид идва ред и на математиката.
Напротив искам!И то много!
shulio
Заглавие: Re: „Българи или свободни ?“ Отговори с цитат
Колега,направо се излагаш.Извини ме, моля те.Каква философия и математика в първобитните? По тяхно време съществува само ОЦЕЛЯВАНЕ.Което от гледна точка на живота си е чиста философия.А не изчисление.В по-късните периоди от живота и развитието на човека - когато се оформят ОБЩЕСТВА от неговия вид идва ред и на математиката.