Аз намерих една друга в интернет с няколко езика в нея. казва се Hivenote и е безплатна. по-късно ще дам линк.
Не е обаче това, което искам. Но аз искам много. За безплатна върши работа
Българска компютърна програма за пчеларство
-
Re: Наша компютърна програма за пчеларство
Човек може да живее без храна един месец, без вода един ден, без въздух една минута, а без акъл - цял живот.
Накратко каква ми е била идеята :
в полето ИДЕНТИФИКАЦИОНЕН НОМЕР НА КОШЕРА се избира номера на кошера / първия път се въвежда ръчно /
на базата на който се попълват полета :
ПРОИЗХОД НА СЕМЕЙСТВОТО ;
СИСТЕМА НА КОШЕРА ДБ/ЛР/ФАРАР/РД/ЛЕЖАК;
ГОДИНА НА ИЗЛЮПВАНЕ НА МАЙКАТА;
БРОЙ РАМКИ В КОШЕРА / първия път и тези полета се въвежда ръчно /.
Снимка - показва се снимка на кошера ако е прикачена или схема на местоположението на кошера в пчелина,
спрямо стойноста на полето БРОЙ РАМКИ В КОШЕРА - появяват се полета в подформата СЪСТОЯНИЕ НА ПЧЕЛНОТО СЕМЕЙСТВО равни на рамките в кошера , в тях се попълва процентното съотношение на полетата МЕД, ПИЛО, ПРАШЕЦ, ПОКРИТИЕ С ПЧЕЛИ за съответната рамка , на база тези цифри се изчислява графика на пчелното гнездо която се показва в полето състояние на пчелното семейство: / в дясно под снимката / ,
другите полета са от пчеларския бележник
общо взето това е моля за коментар :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
реално за какво ти трябва това състояние на пчелното семейство. Какви данни получаваш от това как и къде е разпределено мед, пило и прашец? И дали въобще това приближение отговаря на истинското състояние на семейството?спрямо стойноста на полето БРОЙ РАМКИ В КОШЕРА - появяват се полета в подформата СЪСТОЯНИЕ НА ПЧЕЛНОТО СЕМЕЙСТВО равни на рамките в кошера , в тях се попълва процентното съотношение на полетата МЕД, ПИЛО, ПРАШЕЦ, ПОКРИТИЕ С ПЧЕЛИ за съответната рамка , на база тези цифри се изчислява графика на пчелното гнездо която се показва в полето състояние на пчелното семейство: / в дясно под снимката / ,
другите полета са от пчеларския бележник
Според мен е излишно всичкото това. Да не говорим, че е променливо , а едва ли при всеки преглед ровиш всяко семейство и си записваш на всяка рамка какво и колко има. Различавам само празна рамка, восъчна основа или изградена пита - софтуерно. така ако пиша че добавям восъчна основа на рамка 1290 и след 1 месец отбележа, че 1290 е изградена пита на практика програмата ми казва колко основи и изградени рамки имам и колко е изградило семейството. Аз така организирам новата си програма, но още не съм приключил.
Име на наша компютърна програма за пчеларство
Колеги, какво име бихте дали на наша, българска програма за пчеларство?
-
- Обратна връзка:
Понеже всички пчелари в България сме оптимисти бих предложил следното име ОПТИМИСТ-1
Сега видях тази тема.
Вече има Българска компютърна програма за пчеларство.
Пчеларски бележник за интернет управление на пчелини, който е по добър
от книжния дневник на пчеларя:
http://beekeepernote.com/
Вече има Българска компютърна програма за пчеларство.
Пчеларски бележник за интернет управление на пчелини, който е по добър
от книжния дневник на пчеларя:
http://beekeepernote.com/