Мед - добиви, цени, търговци
Re: Мед
Аз досега мед в тенекия не съм наливал и на едро не съм продавал. Меда от акация го продавам на дребно по 11лв/кг, а смес на рапица и овошки на 9лв/кг. Акациевият тръгна много бързо, та се чудя дали няма да се мина с тази цена.
Направо във буркани ли сипваш,щом нямаш тенекии?
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
Ние дадохме на 6лв. на едро. Взеха проби веднъж, взеха втори път и дадоха тази цена. Не пожелаха да кажат какъв е бил процента на полена, но аз май се досещам
Къде успяхте да вземете 6лв. колега - това предполагам само за акацията или ...?
Стремя се да продавам меда на такава цена, че да свърши малко преди излизането на новата реколта. Повечето ми клиенти знаят, че мед може да се намери и по-евтино, но го купуват от мен, за да са сигурни в неговото качество. На някои пазари в Северозападна България съм виждал акациев мед на 7лв/кг, но почуствах несигурността да купя мед от неизвестен за мен производител, дори и да е само за проба. Миналата година продавах меда от билки и слънчоглед на 9лв/кг, който се изчерпа до края на годината. За тази година е още рано да правя прогнози до кога ще стигне.Цеко Сифоня написа:Колега ако се притесняваш че няма да ти стигне меда щом ти върви пазара,обади ми се!Имам и рапица с акация и овошки- и чиста акация в количество ще ти го дам с голяма отстъпка,вместо да пълним гушите на прекупвачите.valaz написа:Аз досега мед в тенекия не съм наливал и на едро не съм продавал. Меда от акация го продавам на дребно по 11лв/кг, а смес на рапица и овошки на 9лв/кг. Акациевият тръгна много бързо, та се чудя дали няма да се мина с тази цена.
[quote="GHoney"]Ние дадохме на 6лв. на едро. Взеха проби веднъж, взеха втори път и дадоха тази цена. Не пожелаха да кажат какъв е бил процента на полена, но аз май се досещам [/quot]
Колега,
На коя фирма го дадохте на 6 лв.
Моля дай контакти за фирмата
Колега,
На коя фирма го дадохте на 6 лв.
Моля дай контакти за фирмата
-
Илия Илиев от Апимел е най-големия мошенник.По голям лъжец от него няма да намерите(гарантирам).Илия ми каза 4.2 на рапица и 5лв акация.Това за около 3.5 Т общо.И след като ми показа фалшива проба,която другата седмица ще я пусна тук,за да разбере всеки от този форум какви игрички играе този с излязъл антибиотик,който даже той не можа да разчете.След това ме вика 3 пъти в офиса си.На 3 тия път отидох и тогава и ми даде уж втората контролна проба(отново фалшива)и 40 минути ме обеждава да звъннем на шефа му и да му се помоля да работя с тях.След като му отказах и се прибрах звъннах директно на Симеон Петров Станчев ,при което човека точно и ясно ми каза цената на меда е 3.90лв до 500кг 4лв до 10 тона.За акация до 4.50 като 4.50 дава при 30 % полен .Човека каза до сега не сме купили на никой акацията на 4.50 всичко копуваме на 4 лв.Илия е най-голямата жена която съм виждал.МОЛЯ ВИ АКО ДОЙДЕ ПРИ ВАС НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ДАВАТЕ ПРОБИ.Извинявам се за грубия език и ако темата не е за тук я приместете,но моля ви не я триите,за да може всеки да разбере как търговците ни го набиват без да се усетим.ivandespotov написа:Апимел гр. Раковски при поленово число над 20 дават 4.80лв.ben написа:Здравейте.
Бихте ли казала кой фирми на какви цени изкупуват на меда от акация на едро?
Пчелари или медараи ?
Re: Мед - добиви, цени, търговци
Много добре казано колега!!!
Със тези проби само минават тънката - проби трябва да се правят от независима лаборатория, където и аз едновременно със търговеца мога да си дам меда, да видим тогава ще има ли разминаване във резултатите и на кой колко му е полена .... еле па антибиотици.
В момента начина по който се правят тези проби е спекулативен - производителя няма никаква гаранция за истинност на пробите, търгашина може да ми каже каквото си поиска, аз от къде да знам, че е вярно.
Със тези проби само минават тънката - проби трябва да се правят от независима лаборатория, където и аз едновременно със търговеца мога да си дам меда, да видим тогава ще има ли разминаване във резултатите и на кой колко му е полена .... еле па антибиотици.
В момента начина по който се правят тези проби е спекулативен - производителя няма никаква гаранция за истинност на пробите, търгашина може да ми каже каквото си поиска, аз от къде да знам, че е вярно.
-
Трябва да покажем на търговците,че не може вечно да си спекулират с цените и най-вече с пробите.Ние бачкаме като кучета за някой друг лев,а гадните търговци като ИЛИЯ си правят та,ак с нас.Ще продължавам да го споменавам тоя боклук с цел никой от форума да не си даде меда на Илия Илиев и да не му изкарат къртския труд „пълен с антибиотици„с цел да му се молим да ни купи меда на смешни цени и от това да си напълни джоба без да си мръдне пръста.Колега другата седмица ще пусна проба да видят във форума какви проби прави тоя грозен търгаш,да видят какво е фалшива проба без печати и така нататака.светльо написа:Много добре казано колега!!!
Пчелари или медараи ?
Подкрепям мнението на колегата за Илия Илиев.Никой да не си дава меда на този САМОЗАБРАВИЛ СЕ И МНОГО АРОГАНТЕН ТИП.Аз имах главоболия миналата година с него.
Не познавам Илия Илиев, но подкрепям колегите които са против него.
-
Определено не арогантен,ами адски нагъл,и самозабравил се тип.ivan1 написа:Подкрепям мнението на колегата за Илия Илиев.Никой да не си дава меда на този САМОЗАБРАВИЛ СЕ И МНОГО АРОГАНТЕН ТИП.Аз имах главоболия миналата година с него.
Пчелари или медараи ?
защитаваш ли го бе колега ,от Г.Тошево
Ами, доколкото характеристиките "нагъл" и " самозабравил" могат да бъдат използвани във негова защита
п.п. такъв търговец, само си го проси от нас - ама кога ли ще цопне и той във локвата ..... и да не се окаже, баш във средата й.
п.п. такъв търговец, само си го проси от нас - ама кога ли ще цопне и той във локвата ..... и да не се окаже, баш във средата й.
-
Значи тази К,,ВА заслужава да му копираме всички мнения и да ги залепим на вратата на офиса му в Добрич,за да разбере веднъж за винаги какъв е боклук в устата на хората.А не както той казва ,, Аз познавам всички и всички са ми приатели,всички знаят колко съм точен,,светльо написа:Ами, доколкото характеристиките "нагъл" и " самозабравил" могат да бъдат използвани във негова защита
п.п Ако ви намери Нафталин,Пенецелин,Стрептомицин,Флумеквин,а и най-вече най-новото Хербецид в меда не се притеснявайте,меда ви е чист.Най се смях за Хербецида.
Пчелари или медараи ?