Изложение- договаряне "Пчеларство-Плевен"

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Аватар
toko652003
Обратна връзка:

Мнение от toko652003 »

Росен Тенчев написа:Че се нагрява нагрява се ама чак 300 градуса не е вярно . Знам за водна баня 70-80 градуса в такива преработвателни фабрики . А при температура над 48 градуса белтъчните вещества се пресичат. Това означава , че всички биологично активни вещества(ензими) в меда са унищожени и на практика се продава някаква сладка маса с името " ПЧЕЛЕН МЕД" . Това сам може да провериш . :!:
Да 300 градуса да е и аз не вярвам
но щом го загряват не добре 8)
ТЕ затова и вече не пишат на етикетите Натурален Пчелен Мед а само МЕД ;)) макар че пак са в нарушение думата мед се използва в етикет --->виж закона за пчеларство .
Крайните клиенти откъде да знаят разликата купуват ментето а ние лапаме мухите а сетне ще ни се присмиват посредниците цинично на нивото и на предлагането че не било на професионално ниво .

:idea:
Gojyto

Мнение от Gojyto »

Еми просто единствения вариант за спасение от ситуацията е да си продаваме меда на дребно.
dimitarbonev
Обратна връзка:

Мнение от dimitarbonev »

По време на изложението в Плевен много лошо впечатление ми направи почти арогантното поведение на г-н Ганев. Не посмях да коментирам, защото мислех, че може да съм разбрал погрешно думите му. Уви много правилно съм схванал контекста. Днес прочетох това, което чух в Плевен във вестник ПЧЕЛИ. Според думите на г-н Ганев пчеларите не са информирани и това е така защото не членуват в браншовия съюз и затова итази безплатна информация която е споделил в лекцията си им била много. Това означава, че дефакто НБО БПС е монополизирал правото да разпостранява информация само между своите членове или казано по друг начин информация можеш да получиш само срещу членски внос. Това е незаконно и г-н Ганев трябва да преразгледа своето поведение и да се позамисли защо пчеларите не искат да членуват в организацията му. Ако по често се вслушва в проблемите на пчеларите и НБО наистина работи в полза на обикновенния пчелар сигурно няма да се чуди защо хората роптаят срещу него. Все пак освен НБО има и други пчеларски организации, които по различни причини не са в НБО. Всеки има право сам да избира организацията в която да членува и всеки има право на достъп до информация противното е нарушаване на тези права.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
коко

Мнение от коко »

dimitarbonev написа:По време на изложението в Плевен много лошо впечатление ми направи почти арогантното поведение на г-н Ганев. Не посмях да коментирам, защото мислех, че може да съм разбрал погрешно думите му. Уви много правилно съм схванал контекста. Днес прочетох това, което чух в Плевен във вестник ПЧЕЛИ. Според думите на г-н Ганев пчеларите не са информирани и това е така защото не членуват в браншовия съюз и затова итази безплатна информация която е споделил в лекцията си им била много. Това означава, че дефакто НБО БПС е монополизирал правото да разпостранява информация само между своите членове или казано по друг начин информация можеш да получиш само срещу членски внос. Това е незаконно и г-н Ганев трябва да преразгледа своето поведение и да се позамисли защо пчеларите не искат да членуват в организацията му. Ако по често се вслушва в проблемите на пчеларите и НБО наистина работи в полза на обикновенния пчелар сигурно няма да се чуди защо хората роптаят срещу него. Все пак освен НБО има и други пчеларски организации, които по различни причини не са в НБО. Всеки има право сам да избира организацията в която да членува и всеки има право на достъп до информация противното е нарушаване на тези права.

Ами щом не членуват то той е нелигитимен?
krasimir.ninov

Мнение от krasimir.ninov »

Не знам колеги как преработват меда, но се разходих например в "БИЛА", "Кауфланд", ами там на меда пише:
- пчелен мед и глюкозо-фруктозен сироп
- пчелен мед и изусоит
Само на фирма "СИЗИФ" пишеше Натурален пчелен мед - и нищо друго.
Въпроса е, че хората /потребителите/ не са запознати и за тях това е мед и ако му предложиш захаросан то той ти казва че това не е истински мед /например/.
Слизам вечерта до магадина /това е преди време/ и пред мен млада жена пазарува, по едно време поиска мед и започна да обяснява на продавачката, че е за детето понеже е малко болно, а на всичко отгоре беше и бременна. Културата на масовия потребител по отношение на меда..... /без коментар/.
Имах разговор с г-н от управата на тези магазини и коментирахме меда. Проблема е, че пазара позволява това /въпросното предлагане на такъв вид мед/, че ние като пчелари не сме достатъчно обединени за да защитим правата си. Не може съседна сърбия да консумира изцяло произведения си мед на вътрешния пазар, а ние да се чудим къде да го пласираме. Не може вечно да чакаме някои от незнам къде си да доиде и да ни купи меда, а трябва ние самите да търсим начини и да образоваме потребителите.
Поздрави
34038

хъшовете

Мнение от 34038 »

Една инстслацийка за разфасоване на мед струва има няма 20-25000лв.Разделено на 1000 пчелари битуващи в форума са 250лв на човек.Ако това не направим няма на кого да сае сърдим.Закона за храните е броноран от
Брюкселската бюрокрация и няма мой да го"пробие"
Относно Писмото.То си има своето място в борбата ни за бъдеще и трябва вече да го пратим на Министерствотв на тютюна.Та дори на Миглена Кунева.За
да светнем и потребителете че народа не консумира мед,а плюска смес от китайски ултрафилтрат,разградски изосуит и малко субстснция от
термично унищожен натурален български мед
Вярните пътища са най-къси!
Росен Тенчев

Мнение от Росен Тенчев »

dimitarbonev написа:По време на изложението в Плевен много лошо впечатление ми направи почти арогантното поведение на г-н Ганев. Не посмях да коментирам, защото мислех, че може да съм разбрал погрешно думите му. Уви много правилно съм схванал контекста. Днес прочетох това, което чух в Плевен във вестник ПЧЕЛИ. Според думите на г-н Ганев пчеларите не са информирани и това е така защото не членуват в браншовия съюз и затова итази безплатна информация която е споделил в лекцията си им била много. Това означава, че дефакто НБО БПС е монополизирал правото да разпостранява информация само между своите членове или казано по друг начин информация можеш да получиш само срещу членски внос. Това е незаконно и г-н Ганев трябва да преразгледа своето поведение и да се позамисли защо пчеларите не искат да членуват в организацията му. Ако по често се вслушва в проблемите на пчеларите и НБО наистина работи в полза на обикновенния пчелар сигурно няма да се чуди защо хората роптаят срещу него. Все пак освен НБО има и други пчеларски организации, които по различни причини не са в НБО. Всеки има право сам да избира организацията в която да членува и всеки има право на достъп до информация противното е нарушаване на тези права.
Г-н Бонев обръщам се така към вас защото ценя и уважавам чуждото мнение . Но на всички ни трябва да е ясно , че възраждането в България е било преди повече от 150 години . Тогава хората (БЪЛГАРИТЕ) са работели за изграждането на нация в ползу роду , а сега се прави всичко в ползу джобу !
Аватар
toko652003
Обратна връзка:

Мнение от toko652003 »

Статийка във сайта на
Софийска Търговско-Промишлена Камара

Пчеларският бранш е в рецесия.

'Националният браншови пчеларски съюз с председател г-н Пламен Иванов, ще отбележи празника на св. Харалампий, покровител на пчеларите. По този повод в Плевен ще се проведе пчеларско изложение с международно участие. Над 9000 т мед залежава и блокира средства на пчеларите, които са над 40 000 души. По мнение на специалисти браншът е в рецесия. Изкупната цена от 1.80 лв/кг не покрива разходите на производителите. Търговците реализират меда на цена 6,11 лв/кг., а освен това ДВСК е констатирала наличие в търговската мрежа на фалшификати на мед. '
линк 8)

Извода ми е че
от 09 Февруари 2006 г. нищо не се е променило .
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

ДА :!: Приказката за кучето и кервана си му приляга,но кога ще почне да хапе :?:
dimitarbonev
Обратна връзка:

Мнение от dimitarbonev »

Това, че пчеларския бранш е в рецесия е ясно като бял ден. По-интересното е, че всищки ръководители на браншови пчеларски организации го споделят, но само толкова. От НБО не можаха да се преборят за една наредба да е в полза на пчеларите .Замазаха положението с това, че уж меда бил много некачествен или по-точно замърсен- врели некипели на преработвателите, и че след година тази наредба ще отпадне. Как въобще може някой да се върже на подобни приказки. То една година няма да им стигне да влезе в сила. А колкото до НБПС нямат властта да променят нещо.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
tsvetomir dimitrov

Мнение от tsvetomir dimitrov »

Заповядай те на изложението да видите кръвопийците на българското пчеларство-преработватели и тъговци всичките членове на НБПС и БПС а след това чакайте помощ когато цъфнат налъмите!На лекцийте много от нас ще ги гледат със зяпнли уста и още дълго ще лапат мухите докато те си правят парите!НЕ ПОДАРЯВАЙТЕ ТРУДА СИ!!!
Аватар
Dinko
Обратна връзка:

Re: Изложение- договаряне "Пчеларство-Плевен"

Мнение от Dinko »

От 13 до 15 февруари 2009 година в град Плевен ще се проведе VII МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ – ДОГОВАРЯНЕ “ПЧЕЛАРСТВО - ПЛЕВЕН 2009”.
Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз - Плевен под патронажа на Министерството на Земеделието и Храните на Република България

ПАРТНЕРС ЕКСПО 5800 Плевен
Ул. “Иван Вазов” 10 А, офис 1, П. К. 1158
Тел.: 064/801 812; тел./факс: 801 865
GSM: 088/7517 812
E-mail: office@partners-expo.com
PARTNERS EXPO 5800 Pleven

10 А, Ivan Vazov Str., office 1, P. O. Box 1158
Tel.: +359/64/801 812; tel./fax: +359/64/801 865
Mobile: +359/88/7517 812
Web: www.partners-expo.com
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”