До Министъра наземеделието и горите

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
DAN

Мнение от DAN »

Стига сте се мотали по разни други теми.
Време е да обърнем внимание на най-важните неща.
Трябва да се събират подписи.
Да се уточнят данните, които ще се вписват, съобразно Закона за личните нанни. Начина по който ще се обобщят. До къде, кой и как ще изпрати писмата? Как да се описва в подписката подрлепата на организациите и как на отделните пчелари?
Аз имам идея как да стане това, но е редно всички да вземат участие.
Gojyto

Мнение от Gojyto »

ДАН ами аз сам на 19 години.Едва ли 6те ми повярва някой за каквото и да било,но с каквото мога 6те помогна.4лен сьм на бургаското здружение на п4еларите и те сь6то искат да пи6ат протестно писмо до ония горе.АКо има6 конкретни предложения казвай/????
balkinei

Мнение от balkinei »

Давай,Дан,захапи темата,щом имаш идея давай! все някой трябва да започне,пък после.....
Росен Тенчев

Мнение от Росен Тенчев »

Gojyto написа:ДАН ами аз сам на 19 години.Едва ли 6те ми повярва някой за каквото и да било,но с каквото мога 6те помогна.4лен сьм на бургаското здружение на п4еларите и те сь6то искат да пи6ат протестно писмо до ония горе.АКо има6 конкретни предложения казвай/????
Не се подценявай! Поговорката гласи " Посрещат по дрехите , изпращат по акъла " Така , че принтирай писмото и го покажи на колегите. Дъпни и ти дявола за опашката . :wink:
Gojyto

Мнение от Gojyto »

Проблеми нямате.....
34038

Мнение от 34038 »

към Ivan Raynov
Кооперацията е организация със стопанска цел с произтичащите от това ползи и отговорности за члено-вете.Като всяко нещо тя остава на пазара или изчезва
в зависимост от активноста на членовете си действащи
еднопосочно в правилно избрана цел.Никой не е открил нещо по-добро за дребния производител от кооперацията
или асоциациата/сдружение на български/със стопанска цел.Не се чудете тогава защо едрите за нашите стандарти земеделци,преработватели и търговци се сдружават.Само ние дребните"чакаме да дойде Годо"
Вярно е,трябва и Министерството на тютюна да се размърда и да спре да толерира едни за сметката на други.Непрекъснато да ги"бомбардираме"с писма като подготвянотоза да не заспиват по бюрата. Но то,министерството, няма да реши кардиналния ни проблем-дребното и разединено производство на мед и пч.продукти и произтичащата от това невъзможност да се предложат съответстващо голями количества мед с постоянни качественни показатели т.е.в границите на определен толеранс.
Вярните пътища са най-къси!
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

За кооперациите ДА. Но закакво толкова време го дъвчем това протесно писмо То си е добро ако има нещо което редакторите му са пропуснали ние се опитахме да добавим НО ако още се мотаем с организацията за неговата подкрепа от пчеларите и то като че ли май става въпрос за по дребните ще излезе така , че не сме организирани :!: А ДАЛИ СМЕ :?:
Аватар
toko652003
Обратна връзка:

Мнение от toko652003 »

Ако трябва да сме честни НЕ сме организирани
но това не е болка за умиране особенно за някакво писмо или поредица от протестни писма мисля си че дори и без подписи писмото си е добре няма да има кой знае каква тежест дори и да има подписи
Във министерството и хабер си нямат какво е положението на пчеларите а дори и да имат им се плаща да си затварят очите
По важно е да се вдигне шум по медиите и другите инстанции само тогава ще ни забележат
И как да се организираме като тук макар и над 400 човека да са регистрирани , само 10-20 човека влизат редовно по какъв начин ще съберат подписи от всички кътчета на страната просто тази идея с подписите ми се струваше от самото начало нереалистична не казвам че е невъзможна но е свързана със свободно време и
агажираност на много хора

ДА се пускат писмата така Това е моето мнение не че нямам желание за подписи но много ще се проточи всичко :idea:
Vikari

Мнение от Vikari »

toko652003..
Не си съвсем прав....без подписи това писмо ще мине като лек пролетен полъх ...а подписите ще му дадат силата ..е хайде да не е на ураган ...но да се надяваме че ще бъде северняшка буря .... :)
Аватар
toko652003
Обратна връзка:

Мнение от toko652003 »

Vikari написа:toko652003..
Не си съвсем прав....без подписи това писмо ще мине като лек пролетен полъх ...а подписите ще му дадат силата ..е хайде да не е на ураган ...но да се надяваме че ще бъде северняшка буря .... :)
Естествено че е така
аз нямам засега грижи мога да почакам и да се съберат подписите .
Да прав си че има поговорка ' бързай бавно'
просто се притеснявам да не се забатачим в излишна бумащина и процедури а за някои наши колеги въпроса е на живот и смърт дали ще оцелеят ,колкото повече се бавим толкова по зле

:idea:
Росен Тенчев

Мнение от Росен Тенчев »

Колеги , смятам , че мога да се обърна така към вас . Мисля , че темата започна да се разводнява . Мисля , че ставаше въпрос за писмо до министерският съвет ? Някой принтира ли писмото и запознали други пчелари с него? Или пак важната тема и като глас в пустиня ?
Vikari

Мнение от Vikari »

Росен Тенчев написа:Колеги , смятам , че мога да се обърна така към вас . Мисля , че темата започна да се разводнява . Мисля , че ставаше въпрос за писмо до министерският съвет ? Някой принтира ли писмото и запознали други пчелари с него? Или пак важната тема и като глас в пустиня ?
Прав си ..лично аз мисля, че е време да събираме подписите и да действаме ...защото стана голяма говорилня ..но трябва да се уточним кой в кой град ще действа ...и това е ...защото идва и времето на ..работа ..и може да се чуваме по рядко ..предполагам.
chichovanko

Мнение от chichovanko »

Но как. Ще разпечатам писмото а после :?: Може би трите имена егн №на пчелина,брои семейства и т.н. и накрая подпис. Това на един отделен лист или писмото та е на части с големи празни полета за да има място за списъците под номера. Може би тук е мястото да се произнесе пчеларя Юрист :!: :?:
Щасливите си приличат а ,нещастните са нещастни по своемо..
chichovanko

Мнение от chichovanko »

за DAN и всички от форума от Русе по точно областа Ние как ще съберем подписите :?: Пловдив ,Вие сте болшинство как ,а Стара загора :?: :!:
Щасливите си приличат а ,нещастните са нещастни по своемо..
коко

Мнение от коко »

chichovanko написа:за DAN и всички от форума от Русе по точно областа Ние как ще съберем подписите :?: Пловдив ,Вие сте болшинство как ,а Стара загора :?: :!:
Тука е лесно. Имаме седмични сбирки на двете организации, а и много други контакти. Пътуваме често и в областа. Събирането на подписи не е проблем. Въпроса е какво ще правим след това.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”