До Министъра наземеделието и горите

News for bees, beekeepers, beekeeping, honey and other bee products.
Публикувай отговор
ттитто

Мнение от ттитто »

Аз си мисля, че имена и ЕГН е достатъчно. Данни за пчелин и кошер не е необходимо, защото не всеки който гледа пчели е регистриран. Освен това писмото ще бъде подкрепено и от консуматори на мед, а не само от пчелари.
хрумна ми вчера, че може да оставите по един екземпляр в магазина от който си пазарите пчеларски инвентар. Там сигурно минават и други пчелари и продавача би могъл да ги запознае.
Vikari

Мнение от Vikari »

chichovanko написа:Но как. Ще разпечатам писмото а после :?: Може би трите имена егн №на пчелина,брои семейства и т.н. и накрая подпис. Това на един отделен лист или писмото та е на части с големи празни полета за да има място за списъците под номера. Може би тук е мястото да се произнесе пчеларя Юрист :!: :?:
Разпечатваш писмота за да могат да го четат хората....а списаците на отделни листи ...писмото на първа страница ....и така става
Росен Тенчев

Мнение от Росен Тенчев »

Да обаче при разпечатване излиза на 3 листа . Затова мисля , че над подписите трябва да пише запознах се с писмото адресирано до министъра на земеделието и т.н. съгласен съм със съдържанието и вече следват имена егн и подпис . А подписката може да се събира и на гърба на писмото . Като доказателство , че наистина е прочетено .
dimitarbonev
Обратна връзка:

Мнение от dimitarbonev »

Вече се пооправих и тези дни ще отида да се консултирам с юрист как да се оформи подписката и ще пиша.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

Мисля, че ще има подкрепа за тази инициатива . Споделих на сбирка и проявиха интерес сега ако е последния вариант да го разпечатам и ще го оставя да го четат та като дойде време за подписи да са хаберлии. Но сезона тръгна и по малко хора се събират.Бонев и всички добринесли за появата на това писмо и неговата редакция а и възможността да дискотираме по тая тема без да ни се налагат меко казано препоръки е е е :!: ГОЛЯМА работа .Затова от мен БЛАГОДАРЯ :!: .Чакаме предложения или ако по точно го кажем юрнек /ОБРАЗЕЦ/ за листите на които да събираме подписите.
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

Какво става бе Хора тази тема стана безинтересна ли :?: :!: .Тази вечер бях на сбирка ,да малобройна .Но хорада се интересуват и питат как ввеки ден има събрание перманентно на 500 и по вече пчелари . Представих разпечатката на протеста. Имаме пълна подкрепа. Но как да разбере някойси администратор,че производителя на 500кг. мед протестира. Идеята за подписите :!: :?: :!: все още ВИСИ :?:
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

P.S. Имаме забележка по отношение на ерархията първо Президента и т. н.
коко

Мнение от коко »

ivan raynov написа:Какво става бе Хора тази тема стана безинтересна ли :?: :!: .Тази вечер бях на сбирка ,да малобройна .Но хорада се интересуват и питат как ввеки ден има събрание перманентно на 500 и по вече пчелари . Представих разпечатката на протеста. Имаме пълна подкрепа. Но как да разбере някойси администратор,че производителя на 500кг. мед протестира. Идеята за подписите :!: :?: :!: все още ВИСИ :?:
Митко има окончателно становище и решения и ще ги предостави до ден два.
dimitarbonev
Обратна връзка:

Мнение от dimitarbonev »

Днес направих консултация с PR и неговото откровенно становище е че нищо не сме направили. Ако така изпратим текста никой няма да му обърне внимание. Много е дълъг и размит. Даде ми насоки по които да работя и ще трябва да разделя нещата на две. Исканията с подписката и втория материал защо искаме всичко това - обосновка. Като ми каза, че така както сме оформили исканията също е неправилно. Ще се постарая до ден два да оформя нещата и ще пусна окончателния текст с подписката.
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

dimitarbonev написа:Днес направих консултация с PR и неговото откровенно становище е че нищо не сме направили. Ако така изпратим текста никой няма да му обърне внимание. Много е дълъг и размит. Даде ми насоки по които да работя и ще трябва да разделя нещата на две. Исканията с подписката и втория материал защо искаме всичко това - обосновка. Като ми каза, че така както сме оформили исканията също е неправилно. Ще се постарая до ден два да оформя нещата и ще пусна окончателния текст с подписката.
БЛАГОДАРЯ :!: Моля да бъда извинен ако съм бил малко нетърпелив но си мисля , че не трябва да им се дава мира .Става въпрос за тези от които зависим.Защото Аз си продадох меда на2лв а сега купувам захар на 1.5лв и ми остава хобито и мерака но с тях не се купува сирене hi.
ттитто

Мнение от ттитто »

Аз пък си мисля, че писмото е наред. Сигурно колкото PR, толкова и мнения ще има за оформлението на писмото! Освен това да не забравяме, че това писмо няма за цел да представи готови текстове за бъдещи закони и наредби за пчеларството , а да предизвика дискусия и да покаже готовността на пчеларите да се защитят. Така че, няма защо да проточваме допълнително. Какво каза PRa за листите с подписите?
Росен Тенчев

Мнение от Росен Тенчев »

ттитто написа:Аз пък си мисля, че писмото е наред. Сигурно колкото PR, толкова и мнения ще има за оформлението на писмото! Освен това да не забравяме, че това писмо няма за цел да представи готови текстове за бъдещи закони и наредби за пчеларството , а да предизвика дискусия и да покаже готовността на пчеларите да се защитят. Така че, няма защо да проточваме допълнително. Какво каза PRa за листите с подписите?
ттитто e прав това е открито писмо изразяващо от ношение по даденият въпрос . И другото чиновниците явно обичат такива завоалирани текстове защото всички закони и официални докумени са написани в завоалиран стил . Аз съм за текста който е в момента . Само остава да уточним по кой начин ще правим подписката ?
dimitarbonev
Обратна връзка:

Мнение от dimitarbonev »

Днес направих още една консултация с друг човек, който разбира малко от тези работи. Неговото мнение е Същото. Той ми каза, че това което сме написали в първата си част става за статия в някое пчеларско списание. Ако искаме да направим подписка с изкания ще трябва да конкретизираме и изчистим нещата. Посъветва ме да вляза в интернет и да погледна как са списани подписките и да направя някои корекции.
Няма нищо лошо да се направи нещо което ще върви с подписката, а основния текст в сегашния му вариант да го изпратим до всички пчеларски вестници и списания. А подписката заедно с ипоизчистения текст да пратим до съответните инстанции и останалите медии.
ivan raynov
Обратна връзка:

Мнение от ivan raynov »

тази вечер имахме сбирка и лектора не дойде,накарахаме да прочета протеста . отчетоха,че защитава интересите ни/на пчеларите/. това за инфорация ,но сезона се отвори и са вси по малко хората но подкрепата я има. в списание пчеларство има побликувана статия на семеиство от гр.Шумен много от техните заключения съвпадат с нашия протест но не посочват адрес.
DAN

Мнение от DAN »

Здравейте!
Спешно ми трябва, но не мога да открия текста на: Наредба за специфичните изисквания при първично производство и директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.
Моля, за съдействие !
Публикувай отговор

Обратно към “Новини / News”