Може ли да се печели от восък?
Това което пише по дебелите книги ... не съм много съгласен. Младете пчели особенно пролетно време отделят восък, които ако наистина няма голям приток на нектар се отделя като "пластинки " и изхвърля. Не може да се сложи отделянето на восък и необходимостта от приток на нектар под общ знаменател, но, че цената му е изключетелно ниска- това е така. Не определено не може да се печели от восък. Фактор - определено, но само при наличието на организация, която да диктува пазара.vensi написа:Поправете ме, но за килограм восък се използват към 3.6 кг. мед.Дори и при цена на едро 1.8 за кг. мед - 1 кг. восък трябва да е 6.5 лв.Старците няма да са фактор при условие, че заедно открием пазар купуващ на добра цена.
съгласен съм с коко пчелите го произвеждат винаги щом има подходяща температура ,нектар и прашец.Това не значи че си ги загубил за произвоство на восък така или иначе ако няма къде да градят те ще го изсхвърлят.за по голяма печалба от восъка може да го замените за основи на едро и да фи продавате на дребно и ще спечелите повечекоко написа:Това което пише по дебелите книги ... не съм много съгласен. Младете пчели особенно пролетно време отделят восък, които ако наистина няма голям приток на нектар се отделя като "пластинки " и изхвърля. Не може да се сложи отделянето на восък и необходимостта от приток на нектар под общ знаменател, но, че цената му е изключетелно ниска- това е така. Не определено не може да се печели от восък. Фактор - определено, но само при наличието на организация, която да диктува пазара.vensi написа:Поправете ме, но за килограм восък се използват към 3.6 кг. мед.Дори и при цена на едро 1.8 за кг. мед - 1 кг. восък трябва да е 6.5 лв.Старците няма да са фактор при условие, че заедно открием пазар купуващ на добра цена.
Вчера прегледахме на един начинаещ пчелар 3 бр. кошери които беше купил бяха минали 4 дена от преместването им на неговото място преди това кошерите бяха прегледани и семействата нямаха проглем.Но при бързането на единия сме оставили преградната дъска на две пити растояние от последната рамка ,вчера като го прегледахме (тъй като не можахме да отидем по рано)се оказа че е изградил два далака единия колкото оита а другия на половина кошерите са дадан-блат,разположени са в Димитровградска община при нас за сега има доста силен поток от прашец а и овошките цъфноха на хубаво време.
Re: Може ли да се печели от восък?
Kаква е цената на восъка тази година
В момента не продавам,но скоро ще проверя и ще пиша,каква е цената вПловдив.Имам доста в наличност
Колко тона каза че имаш за продан?
Аз преди два дни топих восък с чъвал от зебло, обаче на долния край на восъка след като замръзна останаха малко черни точки. Дали ще ми го купят така ? При вас получава ли се? След това разтопих восъка от изрязаните основи , питата стана много кафява. Дайте малко информация при вас как е.
Нормално е от долния край на стопената форма да останат отпадъци. Просто ги изстъргваш с нож донякъде докато поизчезнат и това е. Ще го купят ,къде ще ходят. А цвета зависи от това, колко стари са питите. Колкото по нови, по-светъл и жълт цвят има стопения калъп. Ако за топене се използват съдове от желязо, цинк и алуминий получения восък има тъмен цвят. Затова ако искате светъл цвят , топете в емайлирани, тефлонови или алпака съдове.