Как да добиваме повече прополис(пчелен клей)
Не може да сме сигурни все пак, защото на пръв поглед приноса на прополис по други начини, също е сравнително слаб. Все пак, очакванията са по-големи.DAN написа:Как да го произвеждаме тогава?
Миналата година опитах с мрежи и резултатите се оказаха много слаби. Вие казвате, че и с диафрагмата е слабо производството, а там очакванията ми бяха големи. Къде грешим? Тази диафрагма я свързваха с много големи добиви на прополис, а не се получава на практика така.
Защо разчиташ толкова много на прополис?Едровата му цена е много ниска.
Прополисът е изключително ценен и ефекта от него е много голям. По този начин като го препоръчвам на клиентите си те изграждат трайно доверие към мен и продуктите ми. Ти си прав. От него не печеля. Чрез него изграждам доверие. Много се радвам, когато успея да помогна на някой закъсал със здравето човек.
Ето затова ми е прополисът и смятам, че си заслужава труда и разходите за производството му.
Ето затова ми е прополисът и смятам, че си заслужава труда и разходите за производството му.
Абсолютно съм съгласен за прополиса, като това се потвърждава и от опитите на някои "фирмички" да монополизират продажбите, с твърдението, че едва ли не, ако не се "стабилизира" по тяхния определен начин, не е използваем. Но, това само като лирично отклонение. Хората наистина са доволни от всестранното му приложение. Давам го и като бонусче при по-големи покупки. За мен, това е биологично най-силния пчелен продукт.DAN написа:Много съм зле с икономическия баланс на пчеларството.
Медът стои непродаден от няколко години. От същото време съм спрял разширяването на пчелина и както виждам добре, че съм постъпил така, защото нямаше да отселея. Очаквам по-добри времена.
при мен стоя последните 3 седмици в кошера като последна рамка до нея беше рамка с пило сложих я в кошер с 1 корпус пълен с пчели и пило всички рамки,нямаше абсолютно никакъв резултат не бяха запушили и милиметър.Но би трябвало да споделя че е възможно в момента и да не събират достатъчно тъ като имам и кошери с мрежи отгоре над тях няма покривна табла или брезент за да става течение.Една част от тях са с още една мрежа от горе за да не крадът пчелите това което е поставено от горната страна/правят го наблюдавам го на всички които са с една мрежа/.Това че няма преграда от горе и става течение принуждава семейсвата да запълват дупчиците колкото се може по бързо но при мен го правят засега повечето с восък около2/3 и по малко с клей което ме води до мисълта че няма достатъчно по това време в района.Ще дам снимка но първо да ми върнат цифровия апарат от рекламацията в Германос че са големи тарикати.
П.П
Като видях че не пълнят диафрагмата когато е поставена като рамка я сложих от горе на кошера легнала върху рамките с ламарината към рамките и с мрежата на горе останалата част я покрих с брезент,още на другия ден се виждаше с просто око как пълнят дупките но за съжаление пак с по голямо количество восък.
П.П
Като видях че не пълнят диафрагмата когато е поставена като рамка я сложих от горе на кошера легнала върху рамките с ламарината към рамките и с мрежата на горе останалата част я покрих с брезент,още на другия ден се виждаше с просто око как пълнят дупките но за съжаление пак с по голямо количество восък.
-
- toko652003
- Обратна връзка:
-
Re: Как да добиваме повече прополис(пчелен клей)
От кои растения пчелите добиват прополис,и от кои най-много
Има ли начин растенията да бъдат стимулирани по някакъв начин да отделят повече смола която да се събира от пчелите
Има ли начин растенията да бъдат стимулирани по някакъв начин да отделят повече смола която да се събира от пчелите
"Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост.Но за първото не съм особено сигурен." Албърт Айнщайн